1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ervik tror på en trepoängare

Det hänger en sexpoängskänsla över matchen mot Falkenbergs FF. Förutom de viktiga poängen som står på spel blir matchen något extra för Mjällby AIF:s Danny Ervik, 25, som ställs mot sina gamla lagkamrater.
Nyheter • Publicerad 12 juli 2014
Foto: 
Fin form. Danny Ervik var bland de bättre i matchen mot Kalmar FF. Han hoppas kunna hjälpa Mjällby till tre poäng mot hans förra lag, Falkenbergs FF.
Fin form. Danny Ervik var bland de bättre i matchen mot Kalmar FF. Han hoppas kunna hjälpa Mjällby till tre poäng mot hans förra lag, Falkenbergs FF.Foto: Lena Ehring

– Jag ser fram emot att möta mitt gamla lag, men de får gärna spela bra i alla matcher utom mot just oss, skrattar Ervik.

Danny Ervik anslöt till Mjällby i höstas efter två säsonger på västkusten i Falkenberg. Den sista säsongen var speciellt framgångsrik för Ervik, när han var med och spelade upp Falkenberg i allsvenskan.

– Det var två bra år i Falkenberg, vi var ett härligt gäng. Att jag bytte till Mjällby trots att vi gick upp med Falkenberg berodde på att det var lockande att spela i ett stabilt och etablerat allsvenskt lag, säger Ervik.

Men efter 13 spelade omgångar i årets allsvenska stämmer Erviks bild av det stabila och etablerade Mjällby inte riktigt överens med verkligheten.

– När jag kom till Mjällby hade jag egentligen inga speciella förväntningar. Men visst trodde jag att vi vid det här laget skulle ha vunnit fler matcher och att tabelläget skulle se bättre ut.

Förutom färgen på tröjan, finns det enligt Ervik, ytterligare några likheter mellan Falkenberg och Mjällby.

– Det är två småstadsklubbar som präglas av en familjär känsla. Det är viktigt att alla tar hand om varandra även utanför plan. Den stora skillnaden är dock att pressen utifrån är större i Mjällby, säger Ervik.

Den ljushårige ytterbacken har under vårsäsongen varit en given figur i Lasse Jakobssons startelva och det har blivit tolv starter på tretton matcher.

– För egen del har det känts bra och jag är nöjd med kontinuiteten jag fått på högerbacksplatsen. Jag är här för att prestera och bortsett från att jag vill bidra med fler assist och mål är jag nöjd med mitt spel hittills.

Det har tillkommit en del nya ansikten i Falkenberg sedan Ervik skrev på för laget från listerlandet. Men trots det har Ervik bra koll på sitt förra lag.

– De är ett hårt jobbande lag som gjort det bra så här långt. Med Anton Wede och Dan Keat har det ett starkt innermittfält. I den här matchen tror jag det blir extra viktigt att vinna matchen i matchen inne på mitten.

Matchen kan ses som en sexpoängsmatch då en seger tar upp Mjällby på säkrare mark samtidigt som en förlust innebär att laget ligger kvar på den negativa kvalplatsen.

– Hemma på Strandvallen ska vi alltid vinna eller ta poäng. Det är viktigt att vi är taggade direkt från matchstart och jag tror publiken får se en spännande och jämn match.

Mjällby, som har tagit elva poäng på 13 matcher, har inför matchen två poäng upp till gästande Falkenberg i tabellen.

Se bilder direkt från matchen genom att klicka på länken till höger.

Kamil Bochenski
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.