1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Erik vann dubbelt

Vilken superhelg det blev för Orions Erik Andersson när han vann båda tävlingarna i Silva League i H 18. Simon Smedberg Skogsfalken och Tilda Johansson fullbordade succén för länet genom att vinna H 20 respektive D 18 under lördagens långdistans. Oleksandr Kratov, Orion, blev trea i herrklassen med nästan hela världseliten på plats.
Nyheter • Publicerad 28 april 2013
En trio vinnare. Erik Andersson, Orion, Simon Smedberg, Skogsfalken och Tilda Johansson, Orion, imponerade alla i säsongsinledningen av Silva League.
En trio vinnare. Erik Andersson, Orion, Simon Smedberg, Skogsfalken och Tilda Johansson, Orion, imponerade alla i säsongsinledningen av Silva League.Foto: 

När orienterarna inledde sin prestige fyllda Silva League fanns nästan hela världseliten på plats.

– Vilka startfält! I huvudklasserna kunde detta lika väl vara en VM-final. Även i juniorklasserna fanns många internationella löpare på plats, menar Martin Johansson ledare i Orion.

Orions talang Erik Andersson hade en riktig ”superweekend” med seger i båda loppen. Lördagens långdistans var extra lång men ändå ganska snabbsprungen i den öppna men kuperade terrängen.

– Lördagens lopp var riktigt bra. Tekniken stämde perfekt och jag kände mig stark i backarna. Det gällde att anpassa farten för svårighetsgraden varierade på banan, konstaterar en nöjd segrare.

Söndagens lopp blev en knallhård sekundstrid mot Litauens Algirdas Bartkevicius.

– Jag hörde att alla skrek på mig när jag sprang mot sista kontrollen, så det var bara att ge allt och det var skönt när jag förstod att jag vunnit med en sekund, säger den nöjde dubbelsegraren.

Simon Smedberg, Skogsfalken, svarade under lördagen för en riktig sensation när han vann H 20-klassen med en sekund före Jens Wängdahl, Nyköping.

– Det kunde jag inte tänka mig före start. Jag kände att jag sprungit riktigt bra hela loppet men att det kunde räcka till seger, var verkligen en överraskning.

Smedberg, som fått några år förstörda av en benskada, verkar nu vara tillbaka i Sverigetoppen på allvar.

– Jag har tränat bra och nu känns det äntligen som det gjorde för några år sedan, avslutar en glad Smedberg som sedan slutade på en fin sjunde plats under söndagen.

Tilda Johansson, Orion, formligen flög fram i västgötaskogarna och tog en klar seger i D 18.

– Det har gått kanon, inga missar och jag var pigg i kroppen, förklarade förstaårsjunioren som förra veckan blev skolvärldsmästare i Portugal.

Tilda var hela 2.17 minuter före tvåan Amanda Blennow, Falköping.

I herrklassen slutade Oleksandr Kratov, Orion, trea vilket han var riktigt nöjd med.

– Jag har sprungit bra hela året. I dag var nästan hela världseliten på plats och att jag orkade matcha de bästa så bra på den 18 kilometer långa banan känns fantastiskt bra, menar Kratov.

Tyvärr fick han under söndagens lopp problem med en vad och tvingades bryta.

– Jag hoppas jag skall vara okej till 10-mila nästa helg.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.