1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Nio matchbollar för Eric Fransson.
Två för Martin Blom.
Herrsingelfinalen i Östersjöspelen mellan klubbkompisarna från BK Carlskrona blev en prestigeladdad rysare, med en högdramatisk upplösning.
-Otroligt skönt att få slå in matchbollen till slut, jublade Eric Fransson, som alltså gick segrande ur kampen till slut med 11-15, 15-9, 15-14.
Nyheter • Publicerad 23 januari 2006

Att finalen handlade om prestige, mycket prestige stod klart redan från början.

33-årige Martin Blom ville gärna sätta sin yngre rival på plats och visa att han fortfarande är den bättre av de båda.

Och 17-årige Eric ville en gång för alla slå fast att han nu gått om sin äldre klubbkamrat.

-Jag slår Martin nio gånger av tio på träningarna, sade Eric

-Eric tränar 7-8 gånger i veckan, jag bara en. Men j-ar vad nära jag var att ta honom, suckade Martin.

Skänkte bort segern

Martin menade att han nästan "skänkte" bort segern till Eric. Han tänkte på den boll som kombattanterna enades om att spela om, efter en stunds diskussion.

-Jag hade matchboll då och mot en motståndare från en annan klubb hade bollen garanterat dömts ut. Nu enades vi om att spela om bollen - och då gick det som det gick, förklarade Martin.

Martin Blom spelade smart och vann första set ganska enkelt, efter att ha varit i ledningen hela tiden.

Sen kom Eric Fransson i gång. Med sin bättre fysik tog han över matchen. Eric vann andra med 15-9 och skaffade sig ett "säkert" grepp i avgörande. Via 7-2-ledning gick Eric fram till 14-9 och skaffade sig mängder av matchbollar.

Martin vägrade dock ge sig. Han räddade den ena matchbollen efter den andra och hade till slut kämpat sig fram till egna matchbollar. Men stod alltså till slut ändå som förlorare.

-Surt. Men jag får ändå vara nöjd med tanke på hur lite jag tränar.

Kommande stjärna

För Eric Fransson var segern i Östersjöspelen bara ytterligare ett steg i karriären. Han satsar stenhårt på sin sport och tränar mellan sju och nio badmintonpass per vecka. Dessutom tillkommer ett antal rena fyspass.

-Jag vill se hur bra jag kan bli och hur långt jag kan gå. För tillfället handlar det mycket om badminton, sade BKC:s kommande (?) storstjärna.

Eric avslutade dagen med att också spela hem slutsegern i herrdubbeln. Tillsammans med BKC:s "gamle" storstjärna Jan-Eric Antonsson vann han över Mats Hansson och John Månsson från Österlens BK i två raka.

Även på damsidan blev det hemmasger, när mycket lovande Jenny Wan, BKC, finalbeseg-rade Ljungbys Charlotte Larsson på ett övertygande sätt med 11-3, 11-1.

Jonny Samuelsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.