1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En ny målskytt har presenterat sig

När Mjällby AIF slog Jön-köpings Södra med 4-0 presenterade sig en ny målskytt för publiken på Strandvallen. 19-årige Adam Berner kan inte sätta ord på känslan efter sitt första seriemål för Maif.
Nyheter • Publicerad 12 september 2006

Matchuret stod på 70 minter när Adam Berner ersatte Fredrik Olsson i Mjällbys anfallslinje. Tretton minuter senare hade Bromöllapojken gjort sitt livs första mål i svensk elitfotboll.

Adam berättar själv om upprinnelsen till det historiska målet.

- Johan Persson slår en djupledsboll innanför en av deras mittbackar. Jag springer förbi honom på utsidan och lägger sedan bollen i bortre hörnet.

Känslan när bollen gick in?

- Helt underbart. Det går knappast att beskriva med ord, säger Adam Berner som spelade division III-fotboll med Ifö/Bromölla i fjol.

Problem med ljumsken När Mjällby AIF hörde av sig valde den unge forwarden att testa lyckan i superettan. Starten i den nya klubben blev dock inte den allra bästa. Problem med den ena ljumsken gjorde att Adam fick stora delar av våren förstörd. Matchen mot Jön-

köping var bara den tredje under hela serien som 19-åringen fanns med i Mjällbys trupp.

- Det är först nu efter uppe-hållet i juli som jag har blivit av med problemen. I dag känner jag ingenting i ljumsken, be-

rättar Adam.

"Sköna poäng" Mjällbys seger mot Jönköping innebar också att laget tog välbehövliga poäng i den tuffa kampen om att slippa kvalspela för nytt kontrakt.

- Det var sköna poäng. Nu möter vi Landskrona borta i nästa omgång. Därefter väntar två nya sexpoängsmatcher som vi också behöver ha poäng i, fortsätter Berner.

Ett alternativ Adam Berners mål välkomnades också av många Mjällbysupportrar så till vida att det nu finns ytterligare ett alternativ till forwardsplatserna i start-

elvan.

Berner själv gläds över sitt premiärmål men tillägger sedan ödmjukt att det är bäst att ligga lågt även en tid framöver.

- Det kan vända snabbt i de här sammanhangen. Det är bara hårt jobb som gäller på veckans träningar om man vill vara med i truppen till nästa match, säger han.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.