1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

En firad målskytt

På onsdag fyller Hannes Sigurdsson 30 år.
Det eventuella firandet blir tillsammans med de nya lagkamraterna i Mjällby AIF.
– Jag kommer till Mjällby för att prestera, inget annat, säger Sigurdsson.
Nyheter • Publicerad 6 april 2013
MÅLSKYTT. Hannes Sigurdsson vet hur man gör mål på Strandvallen. Senast det begav sig var när Sigurdssons Sundsvall mötte Mjällby i superettan. Trots två mål av Sigurdsson lyckades Mjällby vinna.
MÅLSKYTT. Hannes Sigurdsson vet hur man gör mål på Strandvallen. Senast det begav sig var när Sigurdssons Sundsvall mötte Mjällby i superettan. Trots två mål av Sigurdsson lyckades Mjällby vinna.Foto: Ralf Bergman / SCANPIX

Sigurdsson befinner sig just nu hemma på Island för att packa resväskan och för att göra de sista förberedelserna inför flytten till Sverige. Sverige är ingen ny bekantskap för honom.

– Jag spelade tre år i GIF Sundsvall.

Mjällby är inte heller det någon ny bekantskap.

– Mattias Asper och jag har spelat tillsammans i Viking Stavanger och jag mötte dem två gånger när Sundsvall spelade mot Mjällby i superettan.

Sigurdsson minns mycket väl matchen på Strandvallen.

– Jag gjorde två mål, men till vilken nytta? Vi förlorade ändå matchen. Mjällby var överlägset.

Sigurdsson minns också atmosfären och stämningen runt Strandvallen. Han pratar i termer som arena och det låter ju snällt och inställsamt med tanke på att Strandvallen knappast kan räknas in i kategorin arenor.

– Men jag gillade verkligen att spela där! Visst var arenan liten, men det var skön stämning och nu har jag förstått att man fått en läktare till på kortsidan.

Hannes Sigurdsson har en brokig karriär bakom sig med utlandsspel de elva senaste säsongerna och det sista äventyret borta i Kazakstan tillhörde kanske inte någon av de sportsliga höjdarna.

– Jag var skadad större delen av vintern.

Men knäskadan är inget som bekymrar Sigurdsson längre.

– Vi ska inte prata skador nu. Jag är frisk, kanske inte i matchform, men vill tränaren så är jag redo så fort jag kommer. Jag kanske inte kan spela 90 minuter direkt, men spela kan jag.

Sigurdsson spelade elva matcher av 30 från start i den kazakiska ligan och han satte avtryck.

– Vi hade nio utlänningar i laget, jag röstades fram som den bäste av oss nio.

Sigurdsson vill inte ha äventyret ogjort, för det är så han ser på året i FC Atyrau.

– Jag tycker själv att jag växte som person under tiden där och när jag någon gång ser tillbaka på min karriär skulle jag inte vilja ha haft det ogjort. Många skulle bli förvånade om de själva fick se hur pass bra ligan är. Det är mycket ryska influenser i spelet och fotbollen växer i landet, men det som kanske är problemet i stort är faciliteter och infrastruktur.

Connie Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.