1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Emwall ledde Linköping till seger

Två VM-slutspel på raken - i Karjala cup är han petad. Under måndagen skickade Fredrik Emvall en hälsning till Bengt-Åke Gustafsson. Med två mål var forwardsstjärnan bäst på plan när Linköping slog Skellefteå med 3-2./TT
Nyheter • Publicerad 5 november 2007

Två VM-slutspel på raken - i Karjala cup är han petad. Under måndagen skickade Fredrik Emvall en hälsning till Bengt-Åke Gustafsson. Med två mål var forwardsstjärnan bäst på plan när Linköping slog Skellefteå med 3-2.

Knappt sju minuter in på den andra perioden kvitterade Skellefteå till 1-1 genom Kent McDonell. Något som kunde tänt gästerna ytterligare men det fick bara Linköping i allmänhet och Fredrik Emvall i synnerhet att bli ännu hetare.

Världsmästaren från 2006 och vårens VM-spelare hade bara producerat fem poäng på 16 omgångar och petats i Tre Kronors trupp till Karjala cup.

Nu slog 31-åringen till med två mål - inom mindre än fem minuter.

Östgötarna skaffade sig ett sanslöst tryck mot Skellefteås kasse, målvakten Andreas Hadelövs tröja var garanterat dyngsur efteråt.

När Emvall först styrde in 2-1 och sedan smällde in 3-1 i nättaket i numerärt överläge var den storspelande burväktaren dock chanslös.

Linköping vann skotten med förkrossande 12-3 i andra perioden och borde ha gått ifrån med flera mål.

En av planens absolut bästa var också Tomas Surovy. I sin sjätte match för Linköping kom inte bara första målet för nyförvärvet från Luleå (1-0). Slovaken assisterade även till 3-1 och visade varför han placerade sig fyra i elitseriens poängliga i fjol.

När Anders Söderberg reducerade återstod nämligen 1.32 minuter och gästerna fick möjlighet i sex mot fyra efter att ha plockat ut Hadelöv. Fast ett vilt kämpande Linköping kunde hålla undan.

Därmed har Skellefteå fortfarande aldrig vunnit i Cloetta Center - och är ännu utan vinst på bortaplan den här säsongen.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.