1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Elofsson: "Jag trodde benet var av"

Efter en veckas uppehåll drar hockeyallsvenskan i gång igen.
Karlskrona HK möter Almtuna hemma i Telenor arena.
– Matcherna är den bästa träningen vi kan få, säger Andreas Elofsson.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2013
Tillbaka. Andreas Elofsson har två gånger om haft problem med ljumskarna den här säsongen. Nu är han tillbaka på allvar igen.
Tillbaka. Andreas Elofsson har två gånger om haft problem med ljumskarna den här säsongen. Nu är han tillbaka på allvar igen.Foto: 

I fjol förstärkte Karlskrona med Nybros Andreas Elofsson och Jonny Ågren. Värvningarna blev lyckade och duon blev något av hjältar när klubben tog steget upp.

Men vid en ny kvalserie så kommer bara Andreas finnas med. Vapendragaren Jonny Ågren lånades ut till Nybro för resten av säsongen.

– Jonny hade varit skadad och med allt som varit runt klubben så fick han röra på sig för att få istid. Det är tufft, men i den här världen får man räkna med sådana besked.

Andreas Elofsson själv har inte heller haft någon jättesäsong. Två gånger om har han gått skadad en längre period.

– Ljumskarna har inte varit med mig i år. Nu senast hade jag en bristning mitt i den. Först trodde jag att benet var av, så ont gjorde det, minns Andreas Elofsson.

Borta mot Asplöven gjorde han comeback.

– Vi hade många sjuka och det var väl egentligen inte meningen att jag skulle ha varit med.

Senast mot Tingsryd gjorde laget en av sina sämre insatser den här säsongen.

– Vi har skämts för den insatsen. Det är inte acceptabelt att uppträda så. Men vi har snackat igenom det där och har efter det haft många väldigt bra träningar.

Nu är det slutvärvat och slutlånat. KHK:s trupp är satt.

– Nu vet vi vilka som ska göra det. Det kommer bli hårt. Vi kommer inte för skojs skull spela av matcherna som är kvar. Det är fullt fokus som gäller.

Björn Skarpsvärd
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.