1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Drömläge för Sverige i OS-kvalet

En torsdagskväll i danska Viborg förde damlandslaget allt närmare Peking och Kina. För efter 4­1-segern mot Danmark krävs en total genomklappning för att man ska missa OS-platsen.
Nyheter • Publicerad 8 november 2007

En torsdagskväll i danska Viborg förde damlandslaget allt närmare Peking och Kina.

För efter 4­1-segern mot Danmark krävs en total genomklappning för att Sverige ska missa OS-platsen.

VM i Kina blev ett misslyckande. Nu är damlandslaget på mycket god väg att ge sig själv möjligheten till revansch i Kina nästa år.

Efter torsdagens match klev svenskorna av planen med vissheten att man har ett nästintill ointagligt utgångsläge inför kvalreturen den 28 november på Råsunda. Man har nu råd att förlora med hela 0­3 på hemmaplan och ändå säkra en plats i sommar-OS i Kina tack vare de fyra målen i Danmark på torsdagen.

Kvällen började dock med ett rejält bakslag när Hanna Ljungberg inte kunde spela från start. I stället kastades landslagsdebutanten Jessica Landström in i anfallet, vilket blev ett lyckodrag. I 30:e matchminuten gav 22-åriga Hammarbyspelaren Landström Sverige ledningen på en retur från danska målvakten. Ledningen blev dock kortvarig när danskan Cathrine Paaske Sörensen kunde nicka in kvitteringen minuten därefter.

Den svenska segern grundlades sedan i inledningen av andra halvlek:

Anfallsstjärnan Lotta Schelin gav först Sverige ledningen med 2­1 i 46:e minuten, därefter fick Therese Sjögran in ett inlägg till Caroline Seger som kunde skicka in 3­1 på volley. Schelin blev sedan tvåmålsskytt när hon i 67:e minuten gjorde 4­1 efter en långboll från Anna Paulson. Maiken With Pape kunde sedan reducera till 2­4 på en straff orsakad av Frida Östberg men för svensk del ser det ändå utmärkt ut inför returen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.