1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

"Detta är parodi"

Smaka på detta faktum i en synnerligen snäll träningsmatch i ishockey: Det utdömdes 62 utvisningsminuter när Kallinge/Ronneby IF torskade mot Mörrums GoIS med 5-9 (1-3, 0-4, 4-2) i Kockumhallen.
Nyheter • Publicerad 7 september 2006

- Folk tycker inte det är kul att gå och titta. Det får inte se ut så här, säger Mörrumsbacken Viktor Rönnmark och lägger till:

- Det liknar ju innebandy.

Tränaren i Mörrum, Stefan Pettersson, var också konfunderad över domaren Jens Carlssons nivå.

- Nej, detta gav ingenting. Det är andra matchen i rad som inte är bra. Vi har lite att jobba med, säger Stefan Pettersson.

Exempelvis?

- Skridskoåkningen! Och disciplinen med. Laget offrar sig inte tillräckligt. Inte som vi gjorde i början i träningsmatcherna.

Krif-tränaren Roger Waldemar kom läsande ur matchprotokollet som om det vore en tenta med ett mardrömsresultat. Och så kliade han sig i huvudet.

- Detta är parodi. Jag vet i f-om vi spelade två minuter fem mot fem i den första perioden, säger Waldemar.

Konsekvent Ett konstaterande sett över hela matchen: Huvuddomaren Jens Carlsson tog för allt, och var konsekvent mot båda lagen.

Annars var det Gojset som dominerade de inledande 40 minuterna, framför allt andra perioden där Hans Ottinger visade vägen med två mål. 1-4 i boxplay och 1-7 i spel fem mot tre.

Mörrums femte mål hade lite extra kärlek, då det fanns känslor mellan hallen och målskytten.

Förre Krif-spelaren Jonathan "Jonte" Larsson berättar:

- Jag fick en kanonpass av Viktor (Rönnmark). Gick in från kanten och sköt, men den styrdes på deras back och in.

Adams första mål Notabelt i övrigt är att Anton Fogström som provspelat i Gojset ett tag inte får något kontrakt.

Och att Kevin Adam i Krif gjorde sitt första mål och äntligen har fått sina skridskor och övrig utrustning som varit på Irland och vänt.

Målen, Krif: Christoffer Svensson, Johannes Larsson, Petter Henning, Kevin Adams, Jens Wilander.

Mörrum: Hans Ottinger 3, Joakim Persson, Joakim Seydlitz, Mikael Söderholm, Jonathan Larsson, Viktor Rönnmark, Henrik Gustavsson.

Domare: Jens Carlsson, Hässleholm.

Martin Magnusson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.