1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Det blir ingen gemensam handbollsklubb

Det blir ingen sammanslagning av handbollsföreningarna i Karlskrona.
I dag meddelade Hästö IF att man avbryter processen.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2013
Foto: 

– Det har inte funnits full enighet inom föreningen och kanske har det hela gått lite för snabbt, förklarar Hästös ordförande K-G Svenson som orsak till agerandet.

Det var på ett extra styrelsemöte under söndagen som Hästö kom fram till detta. IFK Karlskrona hoppade i ett tidigt skede av planerna på samgående, men Hästö och Flottan har gått vidare med planerna. Fram till nu.

– Personligen är jag för en sammanslagning, men nu får vi istället fördjupa samarbetet med Flottan och jag hoppas vi även får med IFK Karlskrona på samarbetsvägen.

Den 13 februari hade Hästö ett extra årsmöte där det togs ett första steg till sammanslagning. Detta trots protester från många äldre medlemmar med Lawe Held och tidigare ordföranden Thomas Berg i spetsen.

Den 20 mars var tanken att nästa möte skulle hållas och två tredjedelars majoritet för en sammanslagning även på det mötet hade fått till följd att Hästö IF:s dagar varit räknade. Nu blir det inte så, men meningen är att mötet den 20 mars ändå ska hållas.

– Vi får istället diskutera hur vi ska gå vidare med samarbetet, säger K-G Svenson.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.