1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Det blev ett tungt ras för Tingsryd i tredje perioden

Tingsryds AIF orkade inte stå emot Bodens IK i tre hela perioder.
Trots heroiskt spel av målvakten Ville Koivula, rasade allt i den sista perioden. 2-5 (0-0, 2-1, 0-4) var tungt, tungt.
- Vi gjorde precis tvärt emot vad jag sagt innan matchen, konstaterade en missnöjd Dan Hober.
Nyheter • Publicerad 26 januari 2002

Trots att det var bortalaget som tog ledningen genom Markus Johansson så hade Boden greppet om handlingarna redan i inledningen. TAIF agerade ovanligt blekt och lyckades inte komma till på sina kontringsmöjligher.

Storspel av Ville

Vilka för övrigt blev riktigt många då Ville Koivula storspelade och därmed bäddade för snabba spelvändningar.

Replikeringen från hemmalaget efter 8.06 i den andra perioden var ett kusligt identisk långskott som, på något vis, lyckades hitta sig in mellan benskydden på Ville Koivula.

- Ett skitmål. Men vad kan man göra, vi hade väl inte riktigt förtjänat vårt första heller. Snarare borde det ha varit 2-0 till Boden, menade en upprörd Dan Hober.

Ändå var det Martin Johansson som påpassligt kunde skicka in ledningsmålet till 2-1 för gästerna efter ett snyggt förspel av Larry Pilut.

- Vad som händer sedan är svårt att förklara. Men visst kommer ordet total blackout rätt så nära sanningen, suckade Hober.

För i den tredje perioden visade Boden upp ett riktigt brett register, där det inte släpps till en centimeter för Henrik Andersson och Anders Åkesson att röra sig på.

Hade det dessutom inte varit för Koivula i kassen där bak, skulle siffrorna ha runnit iväg avsevärt mer än vad de nu kom att göra.

Junioren Tobias Renlund inleder nämligen hemmakavalkaden med sitt första mål för säsongen.

Sedan följer tre raka pytsar, tillkommna på grund av rent och skärt slarv. TAIF lyckas inte stå upp utan tappar mark allt eftersom Boden avancerar.

Medan hemmalaget lyckades undvika att någon föll ur ramen, bestod gästernas aktiviteter av felpass, tappade markeringar och borttjongade långpuckar till ingenmansland.

Visst har Dan Hober en hel del att fundera över på vägen hem.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.