1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Kan Trions fotbollsdamer klara minst oavgjort på lördag, hemma mot redan nedflyttningsklara Rölanda, så är den allsvenska biljetten säkrad.
Inte ens ett frenetiskt kämpande Lerum kunde sätta stopp för Trions maskinmässiga malande. Även om det dröjde länge så kom till slut målen, och det blev seger med 2-0 (0-0).
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2001

Det började annars inte bra för Trion. Först hade man svårt att hitta fram till idrottsplatsen och den normala uppvärmningstiden fick kortas ner betydligt. Sedan tvingades en kraftigt förkyld, och lårskadad, Ulrika Olsson lämna planen redan efter hälften av första halvlek.

Men Ida Olsson, som fick vikariera på innerbacksplatsen, var säkerheten själv.

Trion tog över

Man kunde inte undgå att se lättnaden hos spelarna när väl segern var bärgad. Nu kan tjejerna avgöra allt på egen hand - och det på hemmaplan.

- Även om det hade varit roligt om vi hade varit klara, så känns det ändå speciellt att få avgöra på hemmaplan, tyckte planens dominant Malin Karlsson.

Lina Svensson, som fick nöjet att göra 1-0, hade samma åsikt.

- Kan vi inte ta poäng på hemmaplan mot Rölanda, så har vi inte i allsvenskan att göra.

Den första halvleken mot Lerum såg ändå inte riktigt förtroendeingivande ut. Hemmalagets toppforward, Anita Uteby, var en ständig oroskälla, åtminstone så länge en haltande Ulrika Olsson var med.

Trion arbetade sig dock in i matchen och tog över spelet, men då stod liberon Marie Karlsson i vägen liksom målvakten Jennie Jordheimer.

- Men de kunde helt enkelt inte stå emot hela tiden, och till slut kom också avgörandet, sa en nöjd Triontränare Stephan Åkerström.

Lerums krafter började tryta redan i inledningen av den andra halvleken, och då fick Trions mittfältare, Martina Gustavsson, utrymme för sitt spel. Hon var annars relativt anonym från början, men efter att ha dribblat av tre spelare under en lyckominut så lossnade allt för henne. Hon hade skottlägen, fina hörnor och spelade fram till båda målen.

Första målet tillkom efter en hörna från Martina Gustavsson, och vid det andra spelade Martina fram - naturligtvis - Pia Danielsson.

- Men mål har jag själv svårt för att göra. Jag hamnar så sällan i sådana lägen, och därför vet jag inte riktigt vad jag skulle göra när jag hade läge, berättar hon.

Ett enda mål har hon gjort under säsongen, och det var hemma i våras mot just Lerum.

Trots allt så var segern stabil, och den allsvenska platsen är nära.

Målen: 0-1 (81) Lina Svensson, 0-2 (89) Pia Danielsson.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.