1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Davydenko fick rätt

Tennisens största problembarn just nu, Nikolaj Davydenko, fick på tisdagen äntligen lite medgång igen. Böterna som den ryske tennisstjärnan fick för att inte ha ansträngt sig tillräckligt i en match nyligen har upphävts./TT
Nyheter • Publicerad 13 november 2007

Tennisens största problembarn just nu, Nikolaj Davydenko, fick på tisdagen äntligen lite medgång igen. Böterna som den ryske tennisstjärnan fick för att inte ha ansträngt sig tillräckligt i en match nyligen har upphävts, sedan Davydenko överklagat beslutet.

I ATP-turneringen i S:t Petersburg i slutet av oktober förlorade världsfyran Davydenko oväntat mot kroatiske kvalspelaren Marin Cilic i den andra omgången. Davydenko bötfälldes med 2 000 dollar (motsvarande knappt 13 000 kronor) för att han inte spelat för fullt. Men efter överklagandet, och en koll av tv-bilderna från matchen, får Davydenko behålla sina pengar.

Hans tennisära är däremot fortsatt ifrågasatt. Senast i Paris i förra veckan fick Davydenko en tillsägelse från domaren efter att ha gjort allt för många dubbelfel i en match. Ryssen är sedan tidigare misstänkt för en läggmatch mot Martin Vassallo Arguello i augusti.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.