1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
Poängkungen lämnar Mörrum.
I helgen bestämde sig Christian "Fimpen" Magnusson för att flytta 75 mil norröver till konkurrentlaget IK Mora.
- Tränaren Harald Lückner fick avgörande betydelse i mitt val, säger "Fimpen".
Nyheter • Publicerad 2 maj 2003

Den ishockeysäsong som för Mörrum avrundas den 6 mars med bortamötet i play off mot Björklöven har fått en del baksmälla. Det på så sätt att ett par av Gojsets klart mest tongivande spelare har fångats upp av konkurrentlag i den Södra Allsvenskan.

Först gick Jens Svensson till Nybro IF.

Så följer Christian Magnusson efter genom att skriva på ettårskontrakt med IK Mora.

- Det grejade sig med studierna. Jag kan fullfölja studierna till civilekonom vid högskolan genom att läsa på distans, konstaterar Magnusson.

Lückner vägde tungt

Att Harald Lückner tränar Mora kommande säsong var det som vägde över när beslutet skulle fattas.

- En mycket kompetent tränare, som jag tror kan utveckla mitt spel ytterligare, säger Christian Magnusson, som den gångna säsongen var synnerligen produktiv.

49 (27+22) poäng producerade han på 44 matcher, en synnerligen stark prestation av denne kvicke och giftige hockeyforward som nu väljer att gå vidare i sin hockeykarriär.

Något lätt val var det dock inte. Men Christian Magnusson har noga funderat igenom sitt vägval.

- IK Mora är en klubb med en helt annan organisation än Mörrum, och med helt andra visioner. Om konceptet i Mörrum legat på motsvarande nivå skulle jag inte tvekat en sekund. Mina tre år i Mörrum har varit kanon, hockeymässigt men också socialt, tillägger "Fimpen" vars tid i Blekinge också gett honom flickvännen Jenny, hemmahörande i Ronneby.

- Jenny kommer förstås att flytta med till Mora.

I sammanhanget kan nämnas att Mora har sju heltidsanställda på kansliet i olika funktioner mot Mörrum en-två kanslianställda.

Och vad gäller sponsorpengar drar Mora in styvt sex miljoner, vilket är tre gånger med än vad Gojset mäktar med.

Bara två kvar...

Då även Martin Sellgren lämnat Gojset, och gjort det för Hammarby återstår endast Jarno Mikkulainen och Emil Tobiasson-Harris i den glamourfemma som betraktades som en av Allsvenskans absolut bästa. Med Jarno och Emil är dock inte förhandlingarna avverkade och avklarade.

Utöver nämnda tre spelarförluster har Mörrum i nuläget förlorat Simon Skoog, HV 71, Jarno Mikkulainen, Bofors, samt Joakim Svanhall, som lägger skridskorna på hyllan.

Således sex hyfsat starka namn på minuskontot.

Nytillskott är än så länge "bara" Johan Arvidsson, Nybro.

En hel del luckor återstår att fylla för sportchefen Mikael Norman och kompani, som inte lär vara sysslolösa den närmaste tiden.

Bengt Josephson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.