1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Chippen om kvalfiaskot: "Vi fick inte tag i bollen"

Att Spanien är spelskickliga kom inte som en överraskning.
Men att de skulle göra två hörnmål var en skräll.
– De var ett par klasser bättre än oss i dag, men är det något de inte ska få göra på oss så är det hörnmål, säger den förre Mjällbyspelaren Christian "Chippen" Wilhelmsson.
Nyheter • Publicerad 18 november 2007

Landslaget har under Lagerbäcks ledning varit väldigt starka på defensiva hörnor, förutom Sol Campbells nick i 1–1-mötet i Japan 2002 har de hållit tätt oavsett hur stora och starka straffområdesspelare de har mött.

Men Spaniens korta spelare var tydligen mer svårstoppade.

– Otroligt trist att de ska få göra mål på hörnor. Det är markeringsmissar, någon tappade sin kille på det första och på det andra missar vi en rensning. Det är jobbigt att få stryk med 0–3 och vara så utspelade, sade Mikael Nilsson.

Det var just på Sveriges högerkant som de flesta av anfallen kom, och där fick högerbacken Nilsson och mittfältaren Christian Wilhelmsson lägga ner otroligt med kraft i defensiven.

”Chippen”:

– De var ett par klasser bättre än oss i dag, men är det något de inte ska få göra på oss så är det hörnmål. Och det var extra synd att de fick ett så tidigt mål, efter det fick vi inte tag i bollen så mycket, sade Wilhelmsson.

Anders Svensson – som flyttades ner till den defensiva Tobias Linderoth-rollen när Daniel Andersson byttes ut i halvtid – var också imponerad av motståndet.

– Det kändes ju hyfsat bra i början, men sedan är det mer eller mindre en uppvisning. De var så pass mycket bättre än oss spelmässigt, så det känns trist att de slår oss på några hörnmål. De var otroligt skickliga att hålla i bollen, närmast magiska, sade Svensson.

Nu väntar en tredje och sista chans – efter misslyckandena mot Nordirland och Spanien – att säkra EM-biljetten när de möter Lettland på onsdag.

Och kanske gör utklassningen att landslaget är extra sugna på att visa vad de går för på hemmaplan.

– Vi vill göra en bra sistamatch efter två inte så bra matcher. Det blir på hemmaplan inför mycket folk, nu vill vi verkligen göra det klart, sade Svensson. (TT).

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.