1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Brännbergs sista i Hästö?

På söndag spelar skyttekungen Johan Brännberg förmodligen sin sista match med Hästö IF.
– Jag har fått anbud från elitserien, säger vänsternian.
Nyheter • Publicerad 16 mars 2013
Foto: Thomas Persson

På söndag ska Hästö spela sig kvar i handbollsallsvenskan. En poäng mot Jönköpingslaget IF Hallby och kontraktatet är definitivt säkrat.

En som definitivt måste leverera mot Hallby är vänsternian Johan Brännberg, som har öst in mål för Karlskronalaget den här säsongen. Brännberg har dragits med feber efter förlustmatchen mot Alstermo i onsdags, men räknar med spel.

– Jag är feberfri nu, så det ska nog inte vara några problem att spela, säger Johan Brännberg.

Hur ser du på matchen mot Hallby?

– En intressant match. Hallby har varit bra på slutet. Det finns ju bara ett läge för oss och det är att gå för vinst. Vi vill inte riskera att bli beroende av resultat i andra matcher. Vi måste spela handboll i 60 minuter och inte i 30.

Hur menar du?

– Vi har en hög högstanivå, men samtidigt är våra dippar för långa. Varför det är så vet jag inte. Det har satt sig psykologiskt under matcherna. Dessutom har vi varit dåliga på att utnyttja vårt fina försvarsspel med kontringsmål.

Göteborgaren har varit i Hästö i ett och halvt år, och har trivts bra.

– Jag kom från elitseriespel i H43 till Hästö. Jag tycker att jag har tagit ett steg i rätt riktning, säger 25-åringen.

Men matchen på söndag kan bli Brännbergs sista i Hästö–tröjan.

– Jag har fått anbud från elitserien. Vi får se åt vilket håll det landar i slutändan. Om det är sista matchen i Hästö så vill jag avsluta snyggt, säger Johan Brännberg.

Förutsättningar inför dramat på söndag:

Tar Hästö poäng mot Hallby är man klara för allsvenskt spel säsongen 2013/2014.

Skulle däremot Hästö förlora så finns risken att Varberg kan gå om. Varberg är just nu två poäng efter Hästö. Beroende på hur många mål Hästö förlorar med så kan Varberg gå om vid storseger över topplaget Önnered. Hästö har 15 plusmål att gå jämfört med Varberg.

Men det finns en livlina till för Hästö och det är Lindesberg, som har lika poäng som Hästö. Lindesberg möter Alstermo, som redan är klara. Dock har Hästö 24 plusmål att gå på mot Lindesberg. Skulle Lindesberg förlora, så kvittar det hur det går för Hästö.

Daniel Grozdanovski
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.