1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bra start på säsongen för Sandgren

I strålande solsken men tyvärr med en hel del snö i skogen, kämpade 400 orienterare i två dagar norr om Rosenholm.
Det finns ingen som längtar efter våren som orienterarna.
– Det är alltid kul att tävla, men det är inte lika kul i snön. Det blir inte heller rättvist då de sent startande har stor fördel, kommenterade Måns Sandgren, OK Orion, som har öppnat säsongen lysande.
Nyheter • Publicerad 2 april 2013
Lysande start. Måns Sandgren, OK Orion, har inlett säsongen väldigt bra.
Lysande start. Måns Sandgren, OK Orion, har inlett säsongen väldigt bra.Foto: Charlotte Nilsson

Dackes tävlingar bjöd på bra startfält i huvudklasserna. Sent startande Johan Runesson Göteborg som ingår i Svenska landslaget, fick till ett bra lopp på lördagens medeldistans och utklassade övriga konkurrenter.

Bästa bleking två minuter efter, blev Mateusz Wenslaw på en fjärde plats. Klubbkompisen Måns Sandgren sprang i mål som sjua.

– Jag gick väl inte helt prickfritt, men formen känns bra och jag har tagit ett stort kliv i vinter. Hoppas också det går bra när de viktiga tävlingarna kommer, menade Måns Sandgren.

Söndagens lopp blev inte lika lyckat som tidigare under helgen.

– Jag missade lite för mycket sedan tappade jag stämpelpinnen i skogen och fick vända om, avslutade Sandgren som ändå blev tionde man.

I damklassen blev Orions Jenny Håkansson överraskande fyra på medeldistansen. Hon var 1,5 minuter efter Emma Johansson tävlande för norska NTNUI.

Bland länets ungdomar är Oscar Johansson, Dacke, i H14 obesegrad under säsongen och på hemmaplan tog han seger nummer sju och åtta.

– Det har börjat jättebra. Jag känner mig i bra form och jag har inte missat så mycket. I dag kom det några små misstag, men det räckte ändå till seger, avslutade supertalangen från Dacke.

Trots spårsnö missades det en hel del i skogen.

– Det gäller ju att de första springer rätt, menade en av många motionärer som ändå var nöjd med påskens tävlingar.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.