1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bra insats räckte inte för Sölvesborg

I en bra och tät match hade Sölvesborg GIF inga marginaler med sig, utan det blev en tung förlust mot serieledande IFK Osby med 2–3. "Vi stod upp väldigt bra och gjorde en av våra bättre matcher, så detta var inte kul", säger lagkaptenen Fredrik Bertilsson.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2014
Foto: 
Knäade. Sölvesborg hade en poäng på gaffeln mot Osby men fick ge sig med uddamålet, 2?3
Knäade. Sölvesborg hade en poäng på gaffeln mot Osby men fick ge sig med uddamålet, 2?3Foto: Charlotte Nilsson

Tyvärr var det domaren Marcus Kitte Lundgren som syntes mest och det är inget bra betyg. Båda ­lagen drabbades av för snabba domslut.

– Det var ingen bra insats. Han blåste för nästan allt, men när vi hade straffsituation kom ingen signal. Vi fick också en utvisning i slutet, där ingen förstod någonting, säger SGIF:s tränare Gustav Svensson.

– Vi var bättre än Osby och då särskilt i första halvlek. Minst en pinne var grabbarna värda. Vi missade ett upplagt läge för 3–2 och sedan kommer 2–3 på en verklig kanon från långt håll. Det känns faktiskt vemodigt just nu, fortsätter Svensson.

Hemmalagets Almedin Dzuzdanovic skar in från sin vänsterkant efter perfekt pass från Johan Svensson och sköt förbi målvakten till 2–2.

– Det var gott att avsluta med tån, men det ger ­ingen glädje. Vi gjorde en mycket stark första halvlek, då vi höll bollen längs marken. I andra halvlek slog vi mer långbollar och det gynnade Osbys försvar. Matchen var jämn, så oavgjort hade varit rättvist, säger Dzuzdanovic.

Hemmalaget startade bra även i den andra halvleken och hade ett jätte­läge, men skottet gick utanför.

Osby var nära efter en ny hörna, men hemma­försvarare slog undan på mållinjen. Osbys Emil Persson Rydh bröt in i mitten på SGIF:s planhalva och fick drömträff från nästan 30 meter.

Bollen var otagbar och gick in i målvaktens vänstra kryss.

Minuterna senare var Viktor Svensson på väg igenom, men blev hårt åtgången. Domaren vinkade avvärjande och det blev protester.

Med tio minuter kvar fick Robin Persson sin ­andra varning och rött kort. SGIF satsade ändå framåt de sista tio minuterna.

Hemmalaget fick en chans på övertid, men Fredrik Bertilssons nick gick metern utanför.

Hela SGIF gjorde en bra insats och extra plus till nye mittbacken Jiovanni Landu Puati, Johan Svensson, Viktor Svensson och Almedin Dzuzdanovic.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.