1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Bottennapp, Mörrum!

Mörrums Hockey stod för en insats som var långt ifrån division I-mässig när Gislaved SK gästade Jössarinken i går kväll. Matchen slutade 2-5 (0-2, 1-0, 1-3). Ett resultat som var hur rättvist som helst.
Nyheter • Publicerad 28 september 2006

För andra matchen i rad visade Mörrum upp en matchinledning som var både håglös och andefattig.

- Man måste kunna begära att spelarna är så pass professionella att de kommer tända till matcherna. Så var det inte i dag. Vi vaknar ju inte förrän efter halva matchen. sa Mörrums tränare, Johan Nordgren, efter den minst sagt usla insatsen av Mörrum.

Gislaved tog ledningen när hemmamålvakten Mikael Heintz släppte in ett inte alltför märkvärdigt skott från blålinjen efter åtta minuter.

- Ett billigt mål, konstaterade Johan Nordgren.

Åker inte skridskor Mörrums tama och svaga spel sken också igenom tydligt när gästernas Johan Gustafsson fick åka igenom och lägga in 0-2 efter 15.50 av första perioden.

- Vi åker inte skridskor tillräckligt mycket. Det är där problemet ligger, fortsatte Johan Nordgren i ett försök att analysera den totala genomklappningen som höll i sig i stort sett hela matchen.

Victor Rönnmark reducerade till 1-2 i slutet av andra ronden men vad hjälpte det när Mörrum ånyo bjöd på Gislaveds tredje mål i upptakten av tredje perioden.

I det läget av kampen hade Mörrums forward Joakim Persson redan lämnat rinken.

Han fick nämligen matchstraff två minuter in i mittperioden. En checking from behind på gästernas Robert Olofsson förde med sig att Persson fick följa resten av matchen från läktarplats.

Missnöjd Även om Johan Nordgren var oerhört missnöjd med sina spelare så ville han även framhålla domarnivån som ett bekymmer.

- Ena gången tar han (Daniel Lindgren, Ängelholm) för en grej och nästa gång släpper han samma sak. Det gör att spelarna blir väldigt osäkra. Samtidigt är det naturligtvis inte försvarbart att vi drar på oss flera tio och tjugominuters- utvisningar. Det håller inte, fortsatte Nordgren apropå Jiri Lalas och Hans Ottingers misconduct-utvisningar i andra och tredje perioden.

Ingen i Mörrum kan kvittera ut ett godkänt betyg efter gårdagens totala bottennapp.

MATCHFAKTA

Första perioden: 0-1 (7.59) Jimmy Andersson, ass Martin Löfqvist, 0-2 (15.50) Johan Gustavsson, ass Erik Josefsson.

Utvisningar: Mörrum 3x2 min, Gislaved 2x2 min.

Skott:4-12.

Andra perioden: 1-2 (19.29) Victor Rönnmark, ass Michael Söderholm.

Utvisningar: Mörrum 2x2 min, 1x5+20 minuter (matchstraff), 1x10 min, Gislaved:4x2 min.

Skott: 10-8.

Tredje perioden: 1-3 (1.31) Torbjörn Gustafsson, ass Erik Josefsson, 2-3 (5.46) Hans Ottinger, ass Jiri Lala, Jens Eriksson, 2-4 (18.34) Jimmy Andersson, ass Torbjörn Gustafsson, 2-5 (19.47) Martin Löfqvist.

Utvisningar: Mörrum 1x2 min, 1x10 min, 1x20 min, Gislaved 2x2 min.

Skott:4-13, totalt: 18-33.

Domare:Daniel Lindgren, Ängelholm.

Publik:749.

Markus Danielson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.