1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

BKC missade SM-slutspelet

Säsongen är över för BK Carlskrona. Förlust 3–4 hemma mot Täby betyder missat SM-slutspel.
– Jag vill vara kvar i klubben. Får vi in en herrsingeletta, som jag vet att klubben jobbar med, blir vi farliga till nästa år, säger Magnus Sahlberg, som gärna kliver ned och spelar andrafiolen då.
Nyheter • Publicerad 7 februari 2013
Konstslag. Magnus Sahlberg bjuder på lite extra.
Konstslag. Magnus Sahlberg bjuder på lite extra.Foto: Patric Söderström
Rafflande. Magnus Sahlberg och Jonathan Nordh besegrade Nico Ruponen och Mathias Wigardt med 11?10 i avgörande set.
Rafflande. Magnus Sahlberg och Jonathan Nordh besegrade Nico Ruponen och Mathias Wigardt med 11?10 i avgörande set.Foto: Patric Söderström
Otacksam uppgift. Gerda Voitecovskaja fick den otacksamma uppgiften att möta Täbys suveräna Sayali Gokhale i den avgörande damsingeln. En övermäktig uppgift.
Otacksam uppgift. Gerda Voitecovskaja fick den otacksamma uppgiften att möta Täbys suveräna Sayali Gokhale i den avgörande damsingeln. En övermäktig uppgift.Foto: Patric Söderström
Nere men inte utslagna. Förlust 3?4 mot Täby innebär att BK Carlskrona missar SM-slutspelet. Spelaren Magnus Sahlberg och ledaren Martin Blom blickar dock redan mot nästa säsong.
Nere men inte utslagna. Förlust 3?4 mot Täby innebär att BK Carlskrona missar SM-slutspelet. Spelaren Magnus Sahlberg och ledaren Martin Blom blickar dock redan mot nästa säsong.Foto: Patric Söderström
Foto: 
Tufft. Jonathan Nordh vann en tuff herrdubbel tillsammans med Magnus Sahlberg, 11?10 i skilje. I andrasingeln orkade han inte så emot Daniel Ojaäär utan föll i raka set.
Tufft. Jonathan Nordh vann en tuff herrdubbel tillsammans med Magnus Sahlberg, 11?10 i skilje. I andrasingeln orkade han inte så emot Daniel Ojaäär utan föll i raka set.Foto: Patric Söderström
Uppgivet till slut. Säsongen är över. BK Carlskrona har spelat klart för säsongen, sett till seriespelet.
Uppgivet till slut. Säsongen är över. BK Carlskrona har spelat klart för säsongen, sett till seriespelet.Foto: Patric Söderström
Föll i dubbel. Linus Conrad gjorde tillsammans med Dennis von Dahn en bra dubbelmatch mot Täbys Pedeer Nordin/Sebastian Gransbo. Hade 5?4 i tredje set men tappade till 8?11.
Föll i dubbel. Linus Conrad gjorde tillsammans med Dennis von Dahn en bra dubbelmatch mot Täbys Pedeer Nordin/Sebastian Gransbo. Hade 5?4 i tredje set men tappade till 8?11.Foto: Patric Söderström
Lät mest. Dennis von Dahn visade vinnarskalle och skrek in flera slag.
Lät mest. Dennis von Dahn visade vinnarskalle och skrek in flera slag.Foto: Patric Söderström
Vann damdubbeln. Emelie Lennartsson och Gerda Voitechovskaja kunde avgöra damdubbeln i skiljeset.
Vann damdubbeln. Emelie Lennartsson och Gerda Voitechovskaja kunde avgöra damdubbeln i skiljeset.Foto: Patric Söderström

Förutsättningarna var givna innan matchstart i Telenor arena i går kväll. Det lag som vann lagmatchen var även det lag som skulle ta den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Lagen möttes i tisdags, uppe i Stockholm. Då vann Täby med 4–3.

– Nu ställde vi upp annorlunda med förhoppningen att få ett annat resultat, säger Sahlberg, som ersatte Dennis von Dahn i singelspelet.

Där fick han möta Mathias Wigardt.

– Jag har oftast vunnit mot honom, men det var länge sedan jag tränade singel. Sen är han stark.

Efter vunnet första set och klart underläge i andra slog Sahlberg av på takten för att ha krafter kvar till avgörande set.

– Jag hade några nätrullare som gick emot i mitten på tredje, hade jag fått dem med mig hade det lika gärna ha varit jag som vunnit, säger Sahlberg.

BK Carlskrona var även nära att knipa segern i den andra nyckelmatchen för kvällen, herrdubbel 2, där Dennis von Dahn och Linus Conrad stretade emot bra, hade 1–1 i set och 5–4 innan Täbyduon vände till 8–11.

Ställning 1–3 efter den matchen och BKC var tvunget att vinna resterande matcher för att vinna lagmatchen och nå SM-slutspelet.

Redan då förstod de flesta vartåt segern barkade.

Carlskrona gjorde ändå match av det och gick i kapp till 3–3 innan Gerda Voitechovskaja fick sig en lektion av indiskan

Sayali Gokhale.

– Det är inte många spelare i elitserien som rår på henne. En fulltränad Jenny Wan kanske skulle haft chans emot henne, men det är långt inte säkert, säger BKC:s ledare Martin Blom.

Blom var liksom övriga spelare besviken efter förlusten, men han har redan krokar ute inför nästa säsong.

– Snopet att säsongen är slut nu. Inför nästa är vår prioritering att behålla den befintliga truppen och spetsa den med en herrsingeletta och ytterligare en damsingelspelare.

– Jag har kontakt med flera spelare, drömmen hade varit att få hit Henri Hurskainen, men det är nog mer otroligt än troligt.

Magnus Sahlberg ser redan fram emot kommande säsong.

– Jag ska inte förlora många andrasinglar, får vi in en etta i laget blir vi farliga, lovar Sahlberg.

BK Carlskrona–Täby BM 3–4

Emelie Lennartsson/Gerda Voitechovskaja–Sayali Gokhale/Amanda Andren 21–12, 8–21, 11–4.

Magnus Sahlberg–Mathias Wigardt 21–16, 10–21, 6–11.

Dennis von Dahn/Linus Conrad–Peder Nordin/Sebastian Gransbo 9–21, 21–11, 8–11.

Jonathan Nordh–Daniel Ojaäär 18–21, 7–21.

von Dahn/Lennartsson–Gransbo/Andren 21–15, 21–16.

Nordh/Sahlberg–Wigerdt/Ruponen 21–16, 18–21, 11–10.

Voitechovskaja–Gokhale 8–21, 8–21.

Bosse Johnsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.