1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Avhopp i protest mot Brynäs ekonomi

Ledamoten Jan Reander hoppar av Brynäs styrelse med omedelbar verkan i protest mot hur ishockeyföreningens ekonomi sköts. Han pekar på att budgeten för spelarutgifter dragits över med cirka 4 miljoner kronor./TT
Nyheter • Publicerad 21 november 2007

Ledamoten Jan Reander hoppar av Brynäs styrelse med omedelbar verkan i protest mot hur ishockeyföreningens ekonomi sköts. Han pekar på att budgeten för spelarutgifter har dragits över med cirka 4 miljoner kronor utan att något styrelsebeslut för att tillåta detta tagits, samt att koncernen Brynäs IF och Brynäs Arena totalt är 6,5 miljoner under budgeten för den här säsongen. Prognosen är ett negativt resultat (-4,9 miljoner).

Reander har suttit med i Brynäs ekonomigrupp sedan 2006 och enligt honom är Brynäs enda chans att nå budgetmålen för innevarande säsong att klubben når minst semifinal i SM-slutspelet. Gävleklubben ligger just nu näst sist i elitserien.

Brynäs ordförande Christer Sundin delar inte Reanders oro:

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.