1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Åtta dog när läktare rasade

Minst sex människor dog och tiotals skadades när delar av en åskådarläktare kollapsade på en fotbollsarena i Brasilien. Olyckan inträffade under en fotbollsmatch i Salvador i delstaten Bahia.
Nyheter • Publicerad 26 november 2007

Minst åtta människor dog och tiotals skadades när delar av en åskådarläktare kollapsade på en fotbollsarena i Brasilien.

Olyckan inträffade under en fotbollsmatch i Salvador i delstaten Bahia mellan Bahia och Vila Nova. Hemmasupportrarna firade att Bahia var på väg att säkra avancemang till andradivisionen och hoppade upp och ned på läktaren. Tv-bilder visade ett stort hål i golvet på den övre läktaren och nerfallna kroppar. Många av de runt 60 000 i publiken på Fonte Nova-stadion märkte inte olyckan, som inträffade i slutminuterna, förrän efteråt.

Enligt BBC är Salvador en av kandidaterna till att arrangera matcher i fotbolls-VM som avgörs i Brasilien 2014.

Delstatens Bahias guvernör Jacques Wagner beordrade en stängning av stadion tills orsaken till olyckan är fastlagd.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.