1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Asarum vann derbyt

Det var bäddat för kamp på Hästö IP. Karlskrona FF avslutade nämligen hemmasäsongen med derbymatch mot Asarum. Och visst blev det en kamp, men Asarum var ofina nog att vinna KFF:s sista hemmamatch med 1–4.
Nyheter • Publicerad 28 september 2014
Derbyseger. Asarums Gina Toresten gjorde två mål mot Karlskrona FF. Lisa Gustavsson gratulerar.
Derbyseger. Asarums Gina Toresten gjorde två mål mot Karlskrona FF. Lisa Gustavsson gratulerar.Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: Staffan Lindbom
Foto: 

– Att förlora är aldrig kul. Men samtidigt vill jag ge tjejerna en eloge för den match de gjorde. Och jag tycker vi hade väl så många målchanser som gästerna, säger "vinnarskallen", Carin Ottosson, tränare för KFF.

Och visst hade Karlskrona fina möjligheter att göra mål. Det var bara det där lilla extra som fattades, modet att göra en sista dragning, den snabba tanken att göra något bra med bollen.

De tankarna och det modet hade Asarum. Det märktes mer än väl att de hade den där extra rutinen som ett år till i division I betyder.

Nu fanns det en Karlskronaspelare, eller rättare sagt, Rödebybo som var duktiga. Gina Toresten gjorde två mål, men hon spelar i Asarum.

– Det är roligt med derby och framför allt när man får göra mål, säger 20–åriga Gina Toresten och skrattar.

Efter halvtidsvilan fortsatte kampen om poängen. Och tre minuter in i halvlek två tände, Sofie Persson ett litet hopp för KFF. Hon drog på ett skott i krysset.

Det målet fick Asarums tränare att tända till, han talade om för tjejerna vad som gällde och plötsligt var Asarum ett nytänt lag. Det mesta gick deras väg. Målen kom med jämna mellanrum.

Dock, en extra eloge till, Sofie Persson, Lisa Swärdh och Maja Friberg. I Asarum ger vi samma eloge till, Gina Toresten, Mathilda Nilsson och Jennie Johansson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.