1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Asarum gav bort segern

Scandic PreSeason Games inleddes på fredagskvällen när Asarum tog emot damallsvenska Vittsjö på konstgräsplanen.
Normalt sett ska förstås inte Asarum ha mycket att hämta, men när allsvenskarna till större delen bestod av testspelare från lägre divisioner jämnades oddsen ut.
Det slutade 1–2, men det kändes som om Asarum gav bort matchen.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2013
HOPPSAN. Mathilda Nilsson tar ett hopp över Vittsjös målvakt efter en av sina fina chanser att ge Asarum ledningen i första halvlek.
HOPPSAN. Mathilda Nilsson tar ett hopp över Vittsjös målvakt efter en av sina fina chanser att ge Asarum ledningen i första halvlek.Foto: Jonas Gustafsson

– Vi hade fyra spelare från den ordinarie truppen på plan, berättar Vittsjös nye tränare Simon Sjöfors, den gamle Mjällby AIF-kämpen som efter två säsonger i Älmhult nu för första gången tar sig an ett damlag.

– Och det är riktigt roligt, intygar han.

Mot Asarum valde Sjöfors att testa mängder av spelare från annat håll och det var väl en av orsakerna till att matchbilden blev som den blev. Det här var nämligen i mångt och mycket Asarums match.

– Det var ju vi som skapade chanserna, men bjöd på målen, säger hemmatränaren Pierre Persson.

I den kylslagna kvällen värmde faktiskt hemmaspelet. AIF-tjejerna var aggressiva, vann nästan samtliga en-mot-en-dueller och lyckades gång efter annan såga sig igenom Vittsjös försvar.

– Då ska man ändå tänka på att tre av de ordinarie spelarna återfanns i deras fyrbackslinje, konstaterade en nöjd Pierre Persson.

Mathilda Nilsson hade två utmärkta lägen under första halvtimmen, men närmare än en rensning på mållinjen av Vittsjös försvar kom inte Asarum.

Istället kom ett felpass på mittplan, en snabb spelvändning och sedan ett hopslag i straffområdet som helt ställde hemmamålvakten Hanna Andersson.

Mathilda Nilssons kvittering kom direkt i andra halvlek och Asarum skapade sedan chanser för segermål. Speciellt Lova Hansson hade ett par utmärkta tillfällen.

En misslyckad bakåtpassning blev Asarums fall. Vittsjös Frida Parkhagen fick gratischansen och tog den.

– Spelmässigt tyckte jag vi var det bättre laget, fastslår Pierre Persson.

Asarum–Vittsjö 1–2 (1–1)

Målen: 0–1 (35) Emma Andersson, 1–1 (47) Mathilda Nilsson, 1–2 (74) Frida Parkhagen.

Domare: David Augustsson, Sölvesborg.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.