1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter
För en vecka sedan lämnade Flemming Pehrson besked att han hoppar av som tränare redan efter ett succéartat år i Karlskrona AIF. Det fick fart på styrelsen i det nyblivna div II-laget, och nu är det klart att Peter Antoine återvänder.
- Det är en härlig utmaning, men Peter Antoine tar bara utmaningar, berättar den nye tränaren.
Nyheter • Publicerad 10 oktober 2001

Peter Antoine är ett välkänt tränarnamn i distriktet efter att ha haft hand om flera lag. Dessutom har han funnit sin boplats i Hällevik efter flera lyckosamma år som tränaren i Mjällby.

1988-89 tränade han Karlskrona AIF senast, och sedan dess har han hunnit med flera lag.

Nu senast tvingades han hoppa av som tränare för Assyriska i Superettan. Svåra problem med fötterna gjorde att han inte kunde fortsätta.

Snabb kontakt

Men under hösten har han hunnit bli bättre, och nu vill han komma i gång igen.

- Jag blev kontaktad nästan omedelbart av KAIF efter att Flemming Pehrson förklarat att han hoppade av. Men jag har inte bestämt mig förrän jag fick definitivt besked av Flemming själv.

När väl det beskedet kom så blev kontakterna livligare med KAIF.

- Vi har pratat en del under helgen, och på tisdagen kom vi överens, berättar han.

Detta innebär alltså att Peter kommer att få betydligt kortare resor än de senaste åren till Södertälje.

Lovande trupp

- Det känns mycket skönt både för mig och min familj att jag får vara kvar i Blekinge. Dessutom har KAIF en ung och lovande trupp som det ska bli roligt att få jobba med. Jag tror att jag har en hel del som jag kan lära dem.

I och med att det nu är klart med Peter Antoine så har också KAIF fått den tränare som fanns på önskelistan redan i fjol.

- Vi hade långt gående diskussioner redan då, men vi kunde ju inte hänga med när ett lag från Superettan, Assyriska, dök upp, berättar Jan Lundin i KAIF.

Den gången blev det istället Flemming Pehrson som tog hand om träningen, och det har inte KAIF haft någon anledning att ångra.

- Vi är mycket nöjda med Flemmings arbete, men när han hoppade av så var Peter ett naturligt alternativ.

KAIF får också dela sin nye tränare med hela svenska folket. Peter Antoine är fortfarande kontrakterad för att sitta bisittare i Tipslördag i TV 4.

- Dessutom har vi diskuterat om att jag ska sitta med under fotbolls-VM i sommar, berättar Peter.

Men nu börjar han sätta sig in i situationen i KAIF. Ett träningsläger har han blivit lovad och att föreningen jobbar för att behålla spelarna och även förstärker något.

Roland Svensson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.