1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Äntligen kom en seger

För första gången på över fyra månader kunde Örlogsstadens innebandyherrar segerdansa.
Efter 7–4 hemma mot Vetlanda lever hoppet om att nå en kvalplats i division 2.
– Det ska vi kunna fixa, säger tremålsskytten Olof Holm.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2013
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
Foto: Marcus Palmgren
UPPÅT. Olof Holm signalerar glatt för en av sina tre fullträffar i segermatchen moit Vetlanda. Och med första segern på över fyra månader pekar också Holm ut den väg Örlogsstaden nu tänker gå ? upppåt i tabellen.
UPPÅT. Olof Holm signalerar glatt för en av sina tre fullträffar i segermatchen moit Vetlanda. Och med första segern på över fyra månader pekar också Holm ut den väg Örlogsstaden nu tänker gå ? upppåt i tabellen.Foto: Marcus Palmgren

Senast Örlogsstaden vann var den 12 oktober hemma mot Värnamo. Sedan dess har det varit en lång, tung och mörk vinter.

– Nja, men de senaste matcherna har vi spelat bra, så det här låg lite i luften, säger tränaren Lasse Öhman.

Senast mot Vimmerby ledde Örlogsstaden med 5–0, men förlorade. Nu var det 7–2 en bit in i tredje perioden, men trots en massiv press från Vetlanda höll Örlogsstaden undan.

– Den här gången lyckades vi knyta ihop det och vi var disciplinerade i defensiven, understryker Öhman.

Det började annars olyckligt med ett mål i baken efter drygt fem minuter. Då hade ändå hemmalaget börjat bäst och skapat mest. Efter kvitteringen efter knappt halva första perioden blev dock Vetlanda mer och mer spelförande.

Örlogsstaden valde istället att spela utan stora risktagningar och hade sedan ett otroligt flyt med sitt skytte. Tre mål på mindre än två minuter i slutet av första perioden satte Örlogsstaden i förarstolen och där blev man sittande.

2–1, 4–1 och sedan 5–1 i upptakten av andra perioden var alla signerade Olof Holm och det handlade om långskott från backplats. Holm är väl annars inte direkt känd som en målspruta.

– I dag stämde det och jag hade laddat hela dan för den här matchen. Vi visade verkligen att vi ville ha tre poäng, konstaterar Olof och familjen Holm bidrog tillsammans med fyra av hemmalagets sju mål.

– Lillebrorsan Joel gjorde ett och det ska han väl ha cred för, säger Olof och skrattar.

Örlogsstaden är nu en poäng efter Värnamo som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

– Vi har inte gett upp. Det är en positiv stämning i truppen och fortsätter vi så här ska vi kunna greja en kvalplats, avslutar Lasse Öhman.

Det ska också konstateras att när Vetlandas målvakter släppte in långskott på löpande band stod Mattis Karlsson i Örlogsstadens mål i vägen för det mesta. Bröderna Holm får ursäkta, men utan Karlssons målvaktsspel hade det inte blivit tre poäng.

Örlogsstaden–Vetlanda 7–4

(4–1, 2–1, 1–2)

Målen, Örlogsstaden: Olof Holm 3, Joel Holm, Fredrik Kristoffersson, Christian Vadaszi, Tobias Hansson.

Vetlanda: Anton Kjellström, Jesper Henriksson, Jimmy Johansson, Jonas Rodewald.

Utvisningar: Örlogsstaden 4x2 min, Vetlanda 1x2 min.

Domare: Anders Nyberg/Mattias Söderman.

Rolf Jönsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.