1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Ännu en vinstchans för Klüft

Carolina Klüft var redan tidigare nominerad i klassen årets bästa kvinnliga friidrottare. Nu har hon även chansen att ta hem klassen årets friidrottsprestation efter sitt Europarekord i sjukamp i VM i somras.
Nyheter • Publicerad 12 november 2007

Carolina Klüft var redan tidigare nominerad av det internationella friidrottsförbundet i klassen årets bästa kvinnliga friidrottare. Nu har hon även chansen att ta hem klassen årets friidrottsprestation.

Klüft blev nominerad för Europarekordet som hon satte när hon vann VM i sjukamp i somras. Bara Jackie Joyner-Kersee har gjort ett bättre resultat än de 7 032 poäng som den trefaldiga världsmästaren skrapade ihop i Osaka i augusti.

Bland de övriga nominerade märks bland andra den kroatiska höjdhopparen Blanka Vlasic, 400-meterslöparen Sanya Richards, USA, och världsrekordinnehavaren på 5 000 meter, etiopiskan Meseret Defar.

På herrsidan står kampen främst mellan den amerikanske fartfantomen Tyson Gay, VM-kung i Japan, den jamaicanske världsrekordhållaren på 100 meter Asafa Powell och långdistanslöparen Haile Gebrselassie, som satte världsrekord i Berlins maraton i september.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.