1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Andra raka för IFK

IFK Karlskrona vann även den andra matchen i handbollens division II-serie.
Denna gång fullständigt krossade man HK Björnen från Sjöbo med 30-20 (17-9).
Nyheter • Publicerad 6 oktober 2003

Segerreceptet den här gången var ett gediget målvaktsspel av Niclas Othén, som gjorde 20-talet räddningar, ett ramstarkt försvarsspel med Henrik Andersson i spetsen och ett piggt, finessrikt och rörligt anfallsspel - med flertalet spelare inblandade.

Ett lagbygge

Årets IFK Karlskrona är bra, ett lagbygge som kan gå hur långt som helst. Visst var tränaren Anti Heinonen nöjd med sitt manskap efter den här utskåpningen, även om de första tio minuterna inte såg alltför lovande ut.

- Det var många tekniska fel från båda håll, sa Anti Heinonen.

Men snabbt nog gjorde IFK fem raka mål och ledningen var betryggande 7-2.

Därefter kontrollerade hemmalaget matchen, trots att Björnen försökte med alla medel. Bland annat en dubbelpunkt av Johan Svensson och Ari Nurminen.

- Det var ingen nackdel. Vi lärde oss faktiskt en hel del under den där dubbelpunkten, sa Heinonen.

Slappnade av

Även i inledningen av den andra halvleken gjorde hemmalaget fem raka mål, men på slutet slappnade man av och bjöd på så sätt in Björnen i matchen.

- Vi vet vad vi kan och det går inte enbart att spela med den rutinerade uppställningen. Man måste testa någonting nytt.

De två bästa spelarna i hemmalaget var den här gången målvakten Niclas Othén och lurige Ari Nurminen. Duktiga var också Henrik Andersson, Johan Svensson och Fredrik Björklund.

I Björnen dominerade femmålsskytten Kim Johansson, samt målvakten Andreas Persson.

Målen, IFK Karlskrona: Johan Svensson 7 (2), Ari Nurminen 5, Fredrik Björklund 5, Thomas Viberg 4, Nermin Biscevic 4, Andreas Hällkvist 4, Fredrik Edwardsson.

Björnen: Kim Johansson 5, Peter Nordqvist 4 (1), Jakob Andersson 3, Filip Lindgren 3, Dan Gullstrand 2, Kristoffer Malmberg 2, Alexander Mårtensson.

Utvisningar, IFK: 2x2 min, Björnen: 3x2 min.

Publik 300.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.