1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Anders Svensson förlorade skattemål

Regeringsrätten tar inte upp målen om Anders Svenssons skatt i samband med flytten från Elfsborg till Southampton. Fotbollsstjärnan upptaxeras nu med 2,5 miljoner. Elfsborg ska betala 900 000 kronor i arbetsgivaravgift.
Nyheter • Publicerad 20 november 2007

Regeringsrätten meddelade på tisdagen att man inte tar upp målen om fotbollsspelaren Anders Svenssons skatt i samband med flytten från Elfsborg till Southampton år 2001.

Det innebär att Skatteverkets beslut att upptaxera Svensson med 2,5 miljoner kronor för det aktuella året nu fastställts. Samtidigt blir Elfsborg tvunget att betala cirka 900 000 kronor i arbetsgivaravgift.

Anders Svensson hävdar att han inte bodde kvar i Sverige när de 2,5 miljonerna betalades ut från Elfsborg. Skatteverket pekade på att han fortfarande hade en lägenhet i Borås, men Svensson ansåg att det berodde på andra orsaker.

Elfsborg och Anders Svensson överklagade Skatteverkets beslut. Deras överklaganden avslogs i såväl länsrätten som kammarrätten. Elfsborg och Svensson gick då vidare till regeringsrätten, som dock beslutat att inte pröva målen.

I ett tidigare skedde utreddes om Anders Svensson och Elfsborg gjort sig skyldiga till brott i samband med sina deklarationer, men dessa misstankar avskrevs.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.