1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Alx Danielsson nära drömjobbet

Alx Danielsson säger att han nu är närmare en formel 1-styrning än någonsin tidigare. "Vi sitter i slutförhandlingar. Jag väntar bara på besked från min manager", säger han till TT.
Nyheter • Publicerad 8 november 2007

Alx Danielsson säger att han nu är närmare en formel 1-styrning än någonsin tidigare.

- Vi sitter i slutförhandlingar. Jag väntar bara på besked från min manager, säger han till TT.

Förra året vann Alx Danielsson World series och första priset att få testköra Renaults formel 1-bil. Testet ägde rum i maj och var lyckat enligt både Danielsson och Renaults testchef Colin Hale. Men från ett bra test till att bli en del av F1-cirkusen är vägen lång.

- Jag kan bli en av 22 förare nästa år, säger han dock till TT.

- Det känns lite orealistiskt. Jag håller andan nu.

Danielsson är jättenöjd med säsongen, trots att den inte kommer att resultera i någon totalseger. Han är femma i Euroseries 3000 inför sista loppen nu i helgen och slutade sexa i Porsche Carrera cup.

- Jag har kört formel 1-bil två gånger i år, det hade jag aldrig gjort vid den här tiden i fjol. Jag har kört väldigt mycket tävlingar och vunnit när jag väl kommit i mål och jag hade kunnat vinna många fler om jag inte haft oflyt med materialet.

En formel 1-styrning är plan A. Danielsson har även plan B, C och D om den går i stöpet, samtliga inkluderar F1 på något sätt. Plan B är att bli testförare för något stall och i och med ändrade regler är förhållandena gynnsamma för svensken.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.