1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Alonso lämnar McLaren

Fernando Alonso lämnar McLaren efter ett turbulent år i formel 1-stallet. Alonso slutar med omedelbar verkan, trots att han hade kontrakt i ytterligare två år./TT
Nyheter • Publicerad 2 november 2007

Fernando Alonso lämnar McLaren med omedelbar verkan, trots att han hade kontrakt med formel 1-stallet i ytterligare två år.

Alonso, som vann VM-titeln både 2005 och 2006, har haft ett turbulent år i McLaren dit han kom från Renault inför årets säsong. Den 26-årige spanjoren har inte dragit jämnt med varken stallchefen Ron Dennis eller förarkollegan Lewis Hamilton och ska flera gånger ha klagat på att Hamilton fått bättre stöd av McLaren.

Att Alonso skulle lämna McLaren har varit väntat sedan säsongsavslutningen, då både Hamilton och Alonso fick se sig passerade i VM-tabellen när finländske Ferrariföraren Kimi Räikkönen tog sin första VM-titel.

Alonsos förra arbetsgivare Renault uppges vara intresserade av att ta tillbaka honom. Å andra sidan spekuleras det i att Alonso möjligen skriver på för ett mindre stall i väntan på att det ska öppnas en lucka i Ferraristallet.

Vem som ska ersätta Alonso i McLaren är inte heller bestämt ännu.

Tidningarnas Telegrambyrå
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.