1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Allsvenska centrar till Olofström

Ett par nya spelare i veckan är Olofström IK:s nya paroll.
Två nya centrar presenterades på måndagskvällen och bägge kommer från allsvenska hockeylaget Växjö Lakers. Det är Tomas Lundström, 27 år, och Johan Carlsson, 21, som har bestämt sig för OIK.
Nyheter • Publicerad 26 april 2005

-Jag är mycket nöjd att de två kommer till oss, säger sportchefen i OIK, Bengt-Åke Åkesson.

Många av Olofströmsfansen känner säkerligen till Johan Carlsson eftersom han mötte OIK förra säsongen. Då var han utlånad till Osby IK och OIK:s ledning bestämde sig tidigt för att försöka plocka in honom i Olofströmströjan.

-Vi fastnade för honom tidigt på säsongen och bestämde oss för att försöka locka ner honom till Olofström från Växjö där han har ett fast jobb och till slut lyckades vi, berättar Åkesson.

Colléen hänger på?

Självfallet blir det lättare att pendla från Växjö till Olofström om man är två i bilen så Tomas Lundströms namnunderskrift blev uppskattad i Carlsson-lägret och kanske blir de tre i bilen från Småland.

-Detta har ju öppnat dörren på glänt för att David Colléen kan spela för oss också. Han bor ju i Växjö och kan kanske tänka sig att spela ännu en säsong i OIK, påpekar Bengt-Åke.

Carlsson och Lundström är två killar runt 185 centimeter långa och väger in kring 90-strecket.

Två stadiga centertyper således där Johan Carlsson är en mycket spelskicklig center och som samlade ihop 14 mål och nio assist på 35 matcher i Osbytröjan. Johan har också varit en runda i HV71.

-Med rätt omgivning blir Johan en toppspelare i "ettan", menar Åkesson.

För det andra OIK-nyförvärvet finns det massor av positiva saker att säga.

-Peter Ekroth menar på att han är bättre än Fredrik Ronström, säger Åkesson.

I poängligan ser vi att Lundström samlade ihop 15 poäng på 40 matcher under de två sista säsongerna i Växjö - och då snackar vi i allsvenskan. I division I snittade han cirka 30-35 poäng.

Skolad i Färjestad

Han är skolad i Färjestad och har representerat klubbar som Grums, Nyköping, FBK och Växjö. En spelare som alltid går rakt på mål och som inte räds att både ta en smäll och dela ut en. Han är också nog så viktigt att påpeka i sammanhanget en "rightare" med allt vad det betyder.

Ett nyförvärv med stjärnstatus!

-Det ser fantastiskt bra ut för att vara så här tidigt, men vi bestämde oss för att vara tidigt ute i år och hittills har vi ju lyckats bra, säger Åkesson som nu letar efter ett komplement till nye keepern Thomas Ling från Arboga och en ny back, för på forwardssidan verkar det räcka och OIK har i nuläget klart med nio forwards plus Linus Svensson som har try out-kontrakt.

-Vi hoppas att det löser sig med Mathias Lönqvist och Henrik Andersson också och då fattas vi "bara" en målvakt och en back, avrundar en nöjd sportchef i Olofströms IK.

Micke Wadström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.