1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Alexandersson spelar ett år till

Niclas Alexandersson spelar fotboll i minst en säsong till. Han förlänger kontraktet med IFK Göteborg till och med 2008. Det innebär också en fortsatt satsning på att spela i landslaget i ett eventuellt EM-slutspel.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2007

Niclas Alexandersson spelar minst en säsong till.

Han förlänger kontraktet med IFK Göteborg till och med 2008.

- Huvudskälet är att jag tycker det är väldigt roligt i "Blåvitt" just nu, säger lagkaptenen till fotbollsklubbens hemsida.

Alexandersson tänkte först inte ge besked förrän efter säsongen, men redan nu har han bestämt sig för att spela minst ett år till.

Skälen är två.

Han trivs i IFK Göteborg ­ och han vill gärna spela EM.

- Främsta anledningen är att jag trivs oerhört bra med klubben och laget, det är en härlig stämning i truppen och ett skönt gäng. Dessutom känner jag både fysiskt och mentalt att det fortfarande fungerar som jag vill, även om det just nu värker ordentligt i ena foten.

- Det är givetvis en extra sporre och att vara med i landslaget är ett kvitto på att jag håller klassen. Men för att bli uttagen gäller det att prestera i klubblaget först och det är som spelare i IFK Göteborg jag tagit beslutet att spela vidare.

IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild är belåten med den färska namnteckningen.

- Som Niclas har presterat sedan han kom hem till oss säger det sig självt vad det innebär att ha tillgång till honom ytterligare en säsong, säger Håkan.

Det är fortfarande oklart om Alexanderssons fotskada hinner läka till lördagens allsvenska match borta mot Malmö FF.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.