1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Abiola Dauda prisad av spelbolag

I går blev Abiola Dauda utsedd till Sveriges bästa division II-anfallare. Ett beslut som inte lär minska de allsvenska klubbarnas intresse. Senast i raden av att ha träffat SGIF-anfallaren är Kalmar FF.
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2007

- En bra klubb med många unga spelare och stora ambitioner. Jag tränade inte utan pratade bara med ledningen, säger Abiola Dauda efter onsdagens besök i Kalmar.

- Vi har följt honom en tid och jag har sett honom spela en gång. Han har bra grunder, är teknisk och speedig och dessutom en bra målgörare, säger Kjell Nyberg i Kalmar FF till Barometern.

Vinner 5 000 kr 18 mål slutade Dauda på den här säsongen. Nästan hälften av SGIF:s alla gjorda mål.

Spelbolaget Unibet utsåg honom i går till landets bäste division II-anfallare med motiveringen: "En mycket lovande forward som har det mesta. Abiola är snabb, teknisk och målfarlig. Bra huvudspelare som har gjort hela 18 av Sölvesborgs 39 mål under säsongen. Nu rycker flera allsvenska klubbar i Abiola, som har gjort ett genombrott av sällan skådat slag."

- En skön känsla. Det är många fotbollskunniga som röstat, säger Dauda.

Förutom äran får Dauda 5 000 kr och 10 000 kr tillfaller Sölvesborgs GoIF.

- Givetvis är pengarna välkomna.

Den 12 november åker Dauda till Stockholm för den officiella prisceremonin och då hoppas han även ha gjort klart med en ny klubb.

Jagas av många Dauda har under hösten jagats från alla håll och kanter. Han har provspelat med Örebro SK men även Trelleborgs FF, IFK Göteborg, AIK och Malmö FF, Kalmar FF och Mjällby AIF är klubbar som öppet visat sitt intresse för den 19-årige nigerianen.

Just nu vet inte Dauda så mycket om framtiden - inte mer än att han har ett stort beslut framför sig.

- Jag är både glad och lite konfunderad. Det är ett stort beslut och jag behöver lite tid. Men i slutet av månaden tror jag att jag har bestämt mig, berättar Dauda.

Abiola Dauda kommer under hela nästa vecka att träna med superettanlaget Mjällby AIF.

- Så är det tänkt.

Henrik Flemming
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.