1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

19-årig friidrottare svårt misshandlad

UF Contacts friidrottare Mikael Persson, 19 år,misshandlades svårt under ett träningsläger med Växjö friidrottsgymansium nere i Serbien-Montenegro.
Mikael fick bland annat sitt ena okben avslaget efter att ha fått tre träffar av en flaska i ansiktet.
Nyheter • Publicerad 8 april 2005

-Helt oprovocerat då fem-sex stycken av friidrottarna var ute i staden och promenerade, berättar Mikaels pappa Rune Persson.

Förra lördagen drog hela friidrottsgruppen ner till Bar några mil från den albanska gränsen till, vad de trodde skulle bli en härlig träningsvecka. Men i måndags kväll grusades de förhoppningarna när Mikael Persson misshandlades på öppen gata av ett tiotal ligister.

Förföljda

Friidrottsgänget var ute för att se staden och det var helt efter föreskrifterna från ledarna.

-Var de bara ute ett gäng var det okej och de var ju fem-sex stycken. Redan efter en stund ute i Bar märkte de att de var förföljda av ett större gäng. De kom närmare och närmare och plötsligt började de kasta sten och sparka efter svenskarna, berättar Rune.

200 meter innan svenskarnas hotell blev de överfallna bakifrån och Mikael som gick sist i gruppen vände sig om och fick dåta emotden första flaskträffen runt vänsterögat.

Två flaskträffar till fick Mikael runt samma öga och även spark-ar och slag träffade honom.

Kompisarna gjorde självfallet allt för att hjälpa honom och till slut sprang ligisterna bort från platsen. Fortfarande har inte polisen i Bar gripit någon misstänkt trots massiv jakt. När ledaren Jonas Mellbom kom till polisstationen trodde han inte sina ögon när han fick se Mikael och i vilket tillstånd han var i.

Först kom Mikael till ett litet sjukhus i Bar, men skickades vidare till ett sjukhus 18 mil därifrån.

Där konstaterades att Mikaels okben var helt avslaget och även hans tinningsben var skadat. Hans vänstra öga var helt igenmurat och alla skärsår-en i ansiktet plus blåmärken över hela kroppen gjorde att läkarna fick jobba hårt under några timmar.

-Mellbom var mycket chockad när han berättade om händelsen för mig på telefon och han var helt ärlig när han sa hur Mikael såg ut, säger pappa Rune.

Under torsdagen lämnade i alla fall Mikael sjuksängen för första gången och var uppe ett litet tag. Han kunde då också konstatera att synen på vänster öga fanns kvar.

-Han berättade för mig precis nu att han såg lite grand och han verkade vara lite bättre i alla fall, säger Rune Persson.

Under lördagen kommer Mikael att transporteras med ambulansflyg från Montenegro via Budapest till Kastrup. Därifrån blir det taxi hem till familjen.

-Känns bra att han kommer hem. Detta kunde ju slutat hur illa som helst, avrundar en skärrad Rune Persson.

Micke Wadström
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.