Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ytterligare tre F1-lopp ställs in

Bilsport • Publicerad 12 juni 2020
Det blir ingen F1-tävling i Baku, Azerbajdzjan, i år. Coronpandemin gör att loppet ställs in, meddelar formel 1. Arkivbild.
Det blir ingen F1-tävling i Baku, Azerbajdzjan, i år. Coronpandemin gör att loppet ställs in, meddelar formel 1. Arkivbild.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Formel 1 ställer in ytterligare tre av årets planerade tävlingar på grund av coronapandemin. Loppen i Azerbajdzjan, Singapore och Japan stryks samtliga från årets kalender, meddelar formel 1-arrangören i ett uttalande.

"På grund av de pågående utmaningarna som covid-19 innebär har vi tillsammans med arrangörerna i Azerbajdzjan, Singapore och Japan tagit beslutet att ställa in deras respektive tävlingar för säsongen 2020", säger formel 1.

Fyra andra lopp har ställts in sedan tidigare och hela VM-programmet har reviderats. Årets F1-premiär är nu planerad till Österrike 3–5 juli och de åtta hittills schemalagda tävlingarna går samtliga i Europa. Målet är att säsongen till slut ska bestå av 15–18 lopp.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons