1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Wislander lämnar Redbergslid efter schism

Handbollsikonen Magnus Wislander slutar som tränare i Redbergslid.
56-åringen lämnar Göteborgsklubben efter sammanlagt 29 år som spelare och ledare.
Magnus Wislander lämnar Redbergslid. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Efter tolv proffsår återvände landslagsstjärnan till Redbergslid 2002. Efter att ha avslutat spelarkarriären 2005 tog han direkt plats i ledarstaben.

Men nu är Magnus Wislanders tid i klubben över. Han lämnar jobbet som andratränare efter att inte ha kommit överens med huvudtränaren Jasmin Zuta.

"Det är inte kul"

De två delar helt enkelt inte tankar kring hur ett handbollslag ska ledas, säger Wislander.

– Det skiljer rätt mycket i matchförberedelser, träningssätt, inlärningssätt och sådana där saker. Det skiljer sig ganska mycket, och det är rätt tufft när man är van att få uttrycka sina åsikter, säger Magnus Wislander till SVT.

– Jag har gjort det bästa jag kan, men sedan har det blivit mer och mer med tiden. Jag trivs och älskar att vara på träningen med killarna och det. Men att vara lite frustrerad – kanske inte varje dag, men titt som tätt – när man går hem, det är inte kul.

Vill fortsätta

Han är inte färdig med handbollen, försäkrar han och öppnar för att jobba med någon annan klubb. Det finns inte heller någon osämja mellan honom och klubben, något som också Redbergslid bekräftar.

"Redbergslids IK kommer vara evigt tacksam för det som Magnus gjort för klubben. Inte bara på planen eller vid sidlinjen utan även som en ambassadör för klubben i media och i näringslivet i stort. Ett större RIK-hjärta är svårt att hitta", skriver RIK på sin webbplats.

Wislander var med och tog 13 mästerskapsmedaljer (bland annat två VM-guld och tre OS-silver) och utsågs vid millennieskiftet till 1900-talets bästa handbollsspelare i världen.

I höstas drabbades han av en stroke, men var tillbaka på jobbet (produktionschef på Postnord) och i handbollshallen redan efter en vecka.