Drömstart för Vegas – Janmark målskytt

Montreal har överraskat i NHL:s Stanley Cup-slutspel – men borta mot Vegas blev det tvärnit.
Mattias Janmark var en av målskyttarna när Vegas vann den första matchen i semifinalserien med 4–1.
Ishockey • Publicerad 15 juni 2021
Vegas center Mattias Janmark (tredje från vänster) omfamnas av sina lagkamrater efter att ha satt 3–1 i den andra perioden mot Montreal.Foto: John Locher/AP/TT

Inför NHL-slutspelet var Montreal rankat sist av samtliga 16 slutspelslag. Nu spelar laget semifinal mot topprankade Vegas, efter att ha slagit ut både den kanadensiska divisionssegraren Toronto, samt Winnipeg.

Kommer Montreal att fortsätta skrälla? I den första matchen höll i alla fall Vegas för favorittrycket på hemmaisen och inledde målskyttet i den första perioden. Det hade hunnit bli 2–0 i den andra innan Montreal lyckades reducera i powerplay – och ett hopp om att kunna hålla jämna steg med Vegas stjärnor väcktes.

Men bara 53 sekunder senare stod Vegas center Mattias Janmark rätt placerad framför Montreal-målet och kunde peta in 3–1.

Svenskens kedja hyllades sedan av tränaren Peter DeBoer.

– Jag tycker att (Nicolas) Roy, (Alex) Tuch och Janmark var vår bästa kedja idag, säger han på presskonferensen efter matchen.

I den tredje perioden var William Karlsson med och spelade fram Nick Holden till slutresultatet 4–1.

Karlsson förlängde därmed sin poängsvit till fem raka matcher och toppar Vegas interna skytteliga med 12 poäng (4 mål och 8 assist) på 14 matcher.

Lagen möts igen natten mot torsdag, svensk tid.

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Semifinalerna (bäst av sju matcher) i NHL-slutspelet Stanley Cup:

Tampa Bay–New York Islanders, 0–1 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag, svensk tid.

Vegas–Montreal, 1–0 i matcher. Nästa match spelas natten mot torsdag, svensk tid.