Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uusitalo ny förbundskapten för paralandslaget

Parasport • Publicerad 2 juni 2020
Fredrik Uusitalo är tillbaka som förbundskapten för paralandslaget. Arkivbild.
Fredrik Uusitalo är tillbaka som förbundskapten för paralandslaget. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Han slutade som herrtränare i svenska skidlandslaget i mars. Nu är Fredrik Uusitalo, 35, klar som förbundskapten för svenska paralandslaget i längd och skidskytte, något han var även mellan 2012 och 2015 då han delade på rollen tillsammans med frun Anna Maria Uusitalo.

Nu har han ansvaret på egen hand.

Annons

"Den här rollen kändes otroligt spännande, jag kunde helt enkelt inte tacka nej. Det händer mycket positivt och blåser intressanta vindar kring parasporten i Sverige just nu och vi är ett fantastiskt team uppe i Östersund", säger Fredrik Uusitalo i ett pressmeddelande.

I sitt nygamla jobb ska han bland annat leda parastjärnan Zebastian Modin, flerfaldig OS- och VM-medaljör, till nya framgångar.

"Jag ser verkligen fram emot att få jobba med Zebastian igen. Han är en stor inspirationskälla", säger Fredrik Uusitalo, som börjar sitt uppdrag i september.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons