Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

US Open pudlar efter kritiken

Tennis • Publicerad 24 juni 2020
Världsettan Dylan Alcott, till höger, har varit en av de högljuddaste rösterna mot att rullstolstennisen inte skulle få delta på US Open. Arkivbild,
Världsettan Dylan Alcott, till höger, har varit en av de högljuddaste rösterna mot att rullstolstennisen inte skulle få delta på US Open. Arkivbild,Foto: Lee Jin-man

Rullstolstennisen kommer få vara med som vanligt när US Open inleds i september senare i år, på anrika Flushing Meadows centercourt, det meddelar det amerikanska tennisförbundet.

Arrangören väljer helt enkelt att pudla efter att de i förra veckan meddelade att rullstolstennisen inte skulle få någon plats under årets tävling – på grund av att de skalat ner startfältet som en följd av coronapandemin.

Annons

Australiensaren Dylan Alcott, tvåfaldig US Open-vinnare och världsmästare, var en av de högljuddaste rösterna i förra veckan när han på Twitter kallade nobben för motbjudande diskriminering.

Även den svenske stjärnan, Stefan Olsson, gick hårt åt US Open.

"Om de antar att vi är svagare än en icke funktionsnedsatt person och därför inte inkluderar oss att spela så har de fel", skrev han på sociala medier

När turneringen drar igång ska rullstolsutövarna vidta samma hälso- och säkerhetsprinciper som övriga tävlande, skriver amerikanska tennisförbundet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons