1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bekräftat: PL planerar återstart den 17 juni

Den 17 juni är de engelska fotbollsfansens väntan över.
Då planerar Premier League att återuppta säsongen, förutsatt att alla säkerhetskrav är på plats, skriver ligan på sin webbplats.
Manchester City-spelarna kan snart vara tillbaka på fotbollsplanen. Arkivbild.
Foto: Dave Thompson/AP/TT

Det är matcherna mellan Manchester City och Arsenal samt Aston Villa–Sheffield United, som alla spelat en omgång mindre än resten av lagen, som spelas den 17 juni. Därefter, under midsommarhelgen den 19-21 juni följer en full omgång, meddelar Premier League efter ett möte med samtliga 20 klubbar.

Matcherna kommer att spelas utan publik.

– I dag har vi preliminärt gått med på att återuppta Premier League den 17 juni. Men detta datum kan inte bekräftas förrän vi har uppfyllt alla säkerhetskrav som behövs, säger Premier Leagues vd Richard Masters till ligans webbplats.

Förra veckan återgick klubbarna till träning i mindre grupper och i onsdags röstade klubbarna för att börja med kollektiv träning, inklusive tacklingar.

Ett steg på vägen tillbaka för fotbollen har varit en omfattande testning av spelare och personer inom klubbarna. Hittills har 12 personer testat positivt för det nya coronaviruset, efter att över 2 700 tester gjorts, enligt BBC. För de som testat positivt väntar en sju dagar lång karantän.

Premier League pausades den 13 mars på grund av coronapandemin och det återstår 92 matcher av säsongen. Samtliga matcher kommer att sändas på brittisk tv, vilket det också beslutades om under mötet.

Liverpool toppar tabellen överlägset med 25 poäng ned till tvåan Manchester City. I botten är det jämnare och där väntar en viktig slutspurt för Norwich, Aston Villa och Bournemouth som just nu ligger nedanför strecket.