Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uppgifter: Förre storbacken tar över Djurgården

Förre storbacken Tommy Albelin tar över som tränare i Djurgården.
Det uppger Expressen.
Ishockey • Publicerad 11 april 2021
Tommy Albelin i det schweiziska båset under VM 2019. Arkivbild.
Tommy Albelin i det schweiziska båset under VM 2019. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Den förre storbacken har VM-guld, två Stanley Cup-titlar och SM-guld med Djurgården som spelare. I dag är Albelin assisterande tränare för det schweiziska landslaget.

Men till Aftonbladet dementerar 56-åringen via sms att han ska ta över Djurgården:

Annons

"Det är inte jag som ska till DIF", skriver han.

Djurgårdens vd Thomas Kraft twittrade under dagen att klubben gjort klart med en efterträdare till Robert Ohlsson som efter fem år som huvudtränare nu slutar. Han gjorde sin sista match för klubben i torsdags när Djurgården åkte ur SM-slutspelet mot Frölunda i åttondelsfinal.

– Jag kan säga det som jag twittrade. Vi har gjort klart med en huvudtränare. Men mycket mer än så har jag inte att säga. Vi kommer gå ut med det här i veckan. Det ska synkas med lite olika andra parter, säger Kraft till Expressen.

Tommy Albelin har under många år varit tränare, alltid i en assisterande roll, i NHL-klubben New Jersey, i Tre Kronor under OS 2010, och sedan 2016 i Schweiz.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons