Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klart: Edman blir sportchef i Landskrona

Efter flera tuffa år råder stabilitet kring superettan-klubbens ekonomi.
Nu väljer Landskrona att satsa – och plockar in Erik Edman som sportchef.
Fotboll • Publicerad 17 maj 2022
Erik Edman, som avslutade spelarkarriären i Helsingborg, blir sportchef i superettan-klubben Landskrona. Arkivbild.
Erik Edman, som avslutade spelarkarriären i Helsingborg, blir sportchef i superettan-klubben Landskrona. Arkivbild.Foto: Patric Söderström / TT

Förra säsongen blev ett bra fotbollsår för Landskrona. Först säkrade nykomlingen fortsatt spel i superettan, sedan fick klubben – efter flera tuffa år – ordning på ekonomin.

Landskronas nästa kliv: Erik Edman plockas in som sportchef.

Annons

– Spännande. Bois har tagit stora steg de senaste tre och ett halvt åren, med en tydlig identitet när det gäller spelsätt, rekrytering och träningsmetodik. Det var den förankringen som gjorde att jag blev attraherad av tjänsten, säger han till Sydsvenskan.

Tidigare har tränarna Billy Magnusson och Max Mölder kombinerat sina roller med sportchefsbiten.

– Jag vill jobba tajt med tränarna och se till att det finns en helhet från ungdomssidan och hela vägen upp. Jag ska inte vända upp och ner på allt, säger Edman.

43-årige Edman, som gjorde 57 A-landskamper och bland annat spelade för Heerenveen, Tottenham och Rennes, har efter spelarkarriären varit assisterande tränare i Helsingborg och Eskilsminne. De senaste säsongerna har han varit tränare för division 2-klubben Hittarp.

Landskrona har inlett säsongen med två segrar, två oavgjorda och tre förluster, och med åtta poäng på sju omgångar är klubben tia i tabellen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons