Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bergstrand: "Pinsamt dåligt"

Thomas Lagerlöf tyckte det var alldeles för många dumma beslut.
Kim Bergstrand:
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Fredrik Ulvestad räddade Djurgården med straffmålet till 2–1 i Europa League-kvalet mot Europa FC.
Fredrik Ulvestad räddade Djurgården med straffmålet till 2–1 i Europa League-kvalet mot Europa FC.Foto: Jessica Gow/TT

Europa League-kval mot ett lag från Gibraltar, som bara har spelat en tävlingsmatch på drygt sex månader och har åtta heltidsproffs.

Enkelt?

Annons

Inte det minsta.

Djurgården var med om det motsatta i mötet med Europa FC på Tele2 arena – och kom undan med nöd och näppe.

"Det var kaos"

– Det var inte mycket till ordnad fotboll. Det var kaos, och mer kaos ju längre matchen led, säger Kim Bergstrand.

– Att vi inte kan spela av matchen när vi leder och är en man mer, det känns...

– Vi gav bort bollen innan vi kom till avslut. Det var otroligt dåligt beslutsfattande, pinsamt dåligt. En teknisk nivå som... Jag tror att vi var stressade över att vi skulle vinna den här matchen. Vi brukar vara ganska coola och spela av matcher, men det var vi inte.

Starten på raden av dumma och pinsamma beslut blev Jacob Une Larssons och PK Bråtveits agerande vid Europa FC:s kvittering i 58:e minuten.

Mittbacken och målvakten avvaktade i en tämligen ofarlig situation, krockade till slut och Europas anfallare Adrian Gallardo rundade den lilla högen av hemmaspelare och rullade in 1–1-målet.

– Jag väntade på att "Jake" skulle nicka tillbaka den till mig. När jag förstod att han inte skulle göra det så började jag att gå ut och då krockade vi. Det kanske såg komiskt ut men det är sådant som kan hända, även om det inte ska göra det, säger Bråtveit.

"Stresspåslag"

Bergstrand:

– När man släpper in ett sådant mål, nu har jag inte sett det, blir det ett stresspåslag för att det inte ska hända något mer, säger han.

Annons

– Då blir man kanske stel, tar dåliga beslut, dåliga mottagningar. Det är okej om en gör det men är det tre stycken och det sker på rad, då blir det jobbigt.

Djurgårdens Fredrik Ulvestad säkrade segern och avancemanget till tredjekvalomgången i Europa League – vilket blir ett bortamöte med rumänska Cluj den 24 september – med straffmålet till 2–1 i 71:a minuten.

Men det krävdes kamp och slit innan hemmaspelarna kunde pusta ut. Innan dess hade Europa varit nära att kvittera ytterligare ett par gånger, bland annat genom Alejandro Carrascals nick i stolpen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons