Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tyska högriskfans oroar inför MFF:s ödesmatch

Polisen varnar för en stor mängd tyska risksupportrar i Malmö.
Anders Christiansen ser dock mest fram emot den publiktryck som väntas inne på arenan mot Union Berlin.
Fotboll • Publicerad 5 oktober 2022
Anders Christiansen, mitten, och hans Malmö FF spelar ödesmatch mot Union Berlin I Europa League på torsdagen.
Anders Christiansen, mitten, och hans Malmö FF spelar ödesmatch mot Union Berlin I Europa League på torsdagen.Foto: Johan Nilsson/TT

På torsdagen ställs Malmö FF mot Union Berlin hemma på Stadion. En ödesmatch då båda lagen är i stort poängbehov efter att ha åkt på två raka förluster i Europa League-fotbollens gruppspel. Dels för att fortsatt ha chansen att ta sig vidare till slutspelet, dels i kampen om tredjeplatsen, som ger en biljett till Europa Conference Leagues dito.

– Ambitionen är så klart att spela i Europa efter jul också, säger Anders Christiansen enligt Sydsvenskan.

"Blir tufft"

Annons

Den danske stjärnan, som har dragits med skada på slutet men spelade 19 minuter mot Hammarby i det mållösa allsvenska mötet i helgen, väntar sig en svår utmaning på planen.

– Det blir tufft så klart. Ettan i Bundesliga möter fyran eller femman i allsvenskan. Det är ett otroligt starkt lag, klassiskt tyskt, med mycket power och energi. De spelar väldigt direkt med mycket dueller, säger Anders Christiansen.

Många risksupportrar väntas

Malmöpolisen befarar dock att det blir tufft även utanför arenan. Inför torsdagens match har mycket handlat om säkerheten.

För Sydsvenskan berättar Malmöpolisen att man inte vet hur många Union Berlin-supportrar som tar sig till staden. Det kan bli många fler än de ungefär 1 000 som fått biljett till matchen. Anledningen är att klubbens ultrassektion, Wuhlesyndikat, har uppmanat sina anhängare att åka till Malmö även om de saknar biljett.

– Vi räknar med att det kommer många risksupportrar hit. Där har vi en god kontakt med tyska polisen, säger Erik Jansåker, biträdande kommenderingschef på Malmöpolisen, till tidningen.

Malmöpolisen ser potentiellt större risker med det här mötet än vid allsvenska stormatcher.

– Det här kan bli värre eftersom det är extremt svårbedömt på grund av antalet biljetter som är ute och svävar på oklara grunder. I Sverige kan vi klubbarnas supportermiljöer på ett helt annat sätt, säger Erik Jansåker.

– Och sedan så kan tyskar normalt sett ha en annan syn på poliser som vi får ha i åtanke.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons