Tung förlust för Augustinssons Bremen

Landslagsbacken Ludwig Augustinsson var tillbaka i startelvan för Werder Bremen i Bundesligafotbollen.
Det hjälpte inte krisklubben.
Wolfsburgs sena segermål på Weserstadion försatte Bremen i en än mer prekär situation.
Fotboll • Publicerad 7 juni 2020
Ludwig Augustinsson var tillbaka i Werder Bremens startelva – och fick uppleva en ny förlust hemma på Weserstadion.Foto: Patrick Stollarz/AP/TT

Augustinsson spelade sin första match från start sedan början av mars. Skadad missade han de två första matcherna när ligan återstartade i maj. Efter två matcher på bänken fick landslagsförsvararen göra ett kort inhopp i 0–3-förlusten hemma mot Frankfurt i onsdags.

Mot Wolfsburg, som jagar en plats i Europa League-kvalet, var tiden mogen för 90 minuter.

Det såg länge ut som om Augustinsson och hans lagkamrater skulle få med sig en poäng, en viktig sådan i kampen om att undvika nedflyttning. Men i ösregnet i Bremen nickade Wout Weghorst in matchens enda mål för Wolfsburg.

Augustinsson hade en av Bremens få farliga chanser, en frispark en halvmeter över Koen Casteels ribba i Wolfsburgs mål.

Med fyra omgångar kvar är Bremen näst sist i tabellen, med tre poäng upp till Fortuna Düsseldorf och kvalplatsen.

Sebastian Andersson och hans Union Berlin väntar på första segern efter återstarten. Union har bara tagit två poäng de senaste fem omgångarna och som konsekvens rasat utför i tabellen, allt närmare de nedre strecken.

Anthony Ujah gav Union ledningen på hemmaplan, men likaledes formsvaga Schalke kvitterade genom Jonjoe Kenny och matchen slutade 1–1.

Samma slutresultat blev det när Augsburg gästades av Köln. Anthony Modeste gav Köln ledningen så sent som i 85:e minuten, men tre minuter senare kvitterade Philipp Max.

Ett steg ned i seriesystemet fortsätter landslagsanfallaren John Guidetti att leverera för Hannover. Efter mål i två matcher i rad fick han nöja sig med ett målpass hemma mot Heidenheim, men 2–1-segern betyder att Hannover åtminstone har en matematisk chans att nå kvalplatsen.

Guidetti spelade fram Marvin Ducksch till 1–0-målet.

Fakta: Kommande matcher

Fredag: Hoffenheim–Leipzig.

Lördag: Düsseldorf–Dortmund, Köln–Union Berlin, Hertha Berlin–Eintracht Frankfurt, Paderborn–Bremen, Wolfsburg–Freiburg, Bayern München–Mönchengladbach.

Söndag: Mainz–Augsburg, Schalke–Leverkusen.