Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Trump: Knäböjer ni tittar inte jag

Allmänt • Publicerad 14 juni 2020
Colin Kaepernick fick kritik av Donald Trump när han knäböjde medan nationalsången spelades. Arkivbild.
Colin Kaepernick fick kritik av Donald Trump när han knäböjde medan nationalsången spelades. Arkivbild.Foto: Marcio Jose Sanchez

Allt fler stödjer protesterna mot rasism i USA. Senast är det NFL, proffsligan i amerikansk fotboll, som slopat förbudet för spelarna att knäböja medan nationalsången spelas inför matcherna.

USA:s fotbollsförbund har också gett landslagsspelarna tillåtelse att stödja Black Lives Matter-rörelsen på samma sätt. Men det gillar inte president Donald Trump. Knäböjer spelarna slår han av tv:n.

Annons

"Nu verkar det som att NFL också är på väg åt det hållet, men då kommer inte jag att titta", skriver han på Twitter.

Colin Kaepernick, stjärna i amerikansk fotboll, kritiserades av Trump när han för tre år sedan knäböjde i stället för att stå i givakt medan nationalsången spelades. Trump ansåg det vara respektlöst med "vårt land och vår flagga" och San Francisco-stjärnan fick inte förlängt kontrakt i NFL.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons