Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tre missar – och tre mål – för Anvegård

Först tre grova missar. Sedan tre mål.
Eller?
Fotboll • Publicerad 17 september 2020
Anna Anvegård blev till slut tremålsskytt mot Ungern.
Anna Anvegård blev till slut tremålsskytt mot Ungern.Foto: Adam Ihse/TT

Anna Anvegård har haft en bra säsong i Rosengård hittills och leder skytteligan i damallsvenskan. Men när hon äntligen fick spela landslagsfotboll igen efter det långa coronauppehållet var målformen som bortblåst.

Inledningsvis i alla fall.

Annons

Det var inte utan att skyttedrottningen undrade lite vad som hände när hon, grovt, missade tre riktigt bra målchanser.

– Jag var rätt frustrerad, det syntes kanske lite på kroppsspråket också. Men jag försökte bara tänka på nästa sak jag skulle göra. Och till slut släppte det, säger hon.

– Två riktigt grova missar i första och en i andra. Men det var skönt att det släppte.

Eller Ilestedt?

Och som det släppte. Anna Anvegård höll sig framme i 60:e, 66:e och 73:e matchminuten. Och trots att hon själv tvekar är hon tremålsskytt i den officiella statistiken.

Även om Amanda Ilestedt – som senare dock blev målskytt ändå – nog hade en tå på ett av målen.

– Första vet jag inte om bollen är inne, på andra tror jag att Amanda var offside. Så jag sade till henne att inte säga något till domaren ens, för hon ville ändra det efteråt, berättar Anvegård.

"Utöver det vanliga"

Skönt då att det tredje målet var helt utan anmärkning. Anna Anvegård fick med sig bollen i ett snabbt anfall och petade den snyggt förbi inbytta ungerska målvakten Fruzsina Schildkraut.

– Det är klart att man vill leverera när man får chansen, så för självförtroendet är det absolut jätteskönt, säger Anvegård.

– Men hade Stina (Blackstenius), Mimmi (Larsson), Pauline (Hammarlund) eller någon annan forward startat hade de säkert gjort det minst lika bra.

Efteråt hyllades Anna Anvegård av bland andra Caroline Seger, till vardags lagkamrat även i Rosengård.

Annons

– Anna har alltid varit en otroligt skicklig forward, hon vet exakt var målet är och hennes teknik tycker jag är utöver det vanliga som jag sett på våra forwards vi haft tidigare i landslaget, säger Seger.

– Just nu spelar hon med mycket självförtroende och det syns.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons