1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tragedi i Charles Franzéns lag i Österrike

Florian Janny mördades vid skjutningen i österrikiska Kitzbühel.
Laget tränas av Charles Franzén.
– Alla sörjer på olika sätt och hanterar det här på olika sätt men alla måste få den tid att känna och helt enkelt sörja och hedra Janny. Men det är fortfarande overkligt, säger han till Sportbladet.
Ishockey • Publicerad 7 oktober 2019
Charles Franzéns Kitzbühel har drabbats av en stor tragedi.
Charles Franzéns Kitzbühel har drabbats av en stor tragedi.Foto: Staffan Lindbom

Charles ”Challe” Franzén har tidigare bland annat tränat Olofströms IK och Krif Hockey. Numera finns han i Kitzbüheler EC där även Lukas Fredin, som har Karlskrona HK som moderklubb, och Johan Schreiber, som har spelat ett par säsonger i Karlskrona HK, spelar.

Nu har laget drabbats av en stor tragedi. Under en skjutning Kitzbühel i helgen mördades fem personer efter ett svartsjukedrama. Förövaren, som senare överlämnade sig själv till polisen, sköt sin 19-åriga ex-flickvän, hennes föräldrar, bror och pojkvän. Pojkvännen var den 24-årige hockeymålvakten Florian Janny som spelade för Kitzbüheler EC och som hade Charles Franzén som tränare.

– Han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här, säger Charles Franzén till Sportbladet.

Florian Janny kom till Kitzbüheler EC från EHC Wattens inför den här säsongen.

– Jag har bara haft honom i två månader men jag kan inte säga något annat än att han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här. Han var väldigt glad och kom alltid med ett leende till träningen. En hårt arbetande hockeymålvakt som ville framåt i sin karriär och hela tiden bli bättre, säger Franzén.

Thomas CedergrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.