Sport

Tragedi i Charles Franzéns lag i Österrike

Ishockey Artikeln publicerades
Charles Franzéns Kitzbühel har drabbats av en stor tragedi.
Foto: Staffan Lindbom
Charles Franzéns Kitzbühel har drabbats av en stor tragedi.

Florian Janny mördades vid skjutningen i österrikiska Kitzbühel.

Laget tränas av Charles Franzén.

– Alla sörjer på olika sätt och hanterar det här på olika sätt men alla måste få den tid att känna och helt enkelt sörja och hedra Janny. Men det är fortfarande overkligt, säger han till Sportbladet.

Charles ”Challe” Franzén har tidigare bland annat tränat Olofströms IK och Krif Hockey. Numera finns han i Kitzbüheler EC där även Lukas Fredin, som har Karlskrona HK som moderklubb, och Johan Schreiber, som har spelat ett par säsonger i Karlskrona HK, spelar.

Nu har laget drabbats av en stor tragedi. Under en skjutning Kitzbühel i helgen mördades fem personer efter ett svartsjukedrama. Förövaren, som senare överlämnade sig själv till polisen, sköt sin 19-åriga ex-flickvän, hennes föräldrar, bror och pojkvän. Pojkvännen var den 24-årige hockeymålvakten Florian Janny som spelade för Kitzbüheler EC och som hade Charles Franzén som tränare.

– Han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här, säger Charles Franzén till Sportbladet.

Florian Janny kom till Kitzbüheler EC från EHC Wattens inför den här säsongen.

– Jag har bara haft honom i två månader men jag kan inte säga något annat än att han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här. Han var väldigt glad och kom alltid med ett leende till träningen. En hårt arbetande hockeymålvakt som ville framåt i sin karriär och hela tiden bli bättre, säger Franzén.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.