Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tour de France-cyklister dopningsmisstänkta

Cykel • Publicerad 30 maj 2020
Tour de France-cyklister på väg mot målet i Paris 2017. Några av cyklisterna misstänks nu för dopning.
Tour de France-cyklister på väg mot målet i Paris 2017. Några av cyklisterna misstänks nu för dopning.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Dopningsprover från Tour de France 2017 har testats på nytt, i ett försök att hitta ett dopningsmedel som tidigare inte gått att spåra.

– Efter att ha fått ny information har vi identifierat relevanta prover och gjort de första analyserna, säger en talesperson från cykelsportens antidopningsorganisation CADF till belgiska Het Nieuwsblad.

Annons

Tidningen skriver att omtesterna görs som en del i utredningen efter Operation Aderlass, vars första tillslag gjordes under skid-VM 2019.

Åtta proffscyklister har kopplats till den dopningsskandalen och Internationella cykelförbundet har därför bett CADF att göra omtester av dopningsprover från 2016 och 2017.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons